Головна Новини Суспільство Війна з Росією Наступ ЗСУ відбувається не так, як планувалося: генерал Міллі зробив заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Наступ ЗСУ відбувається не так, як планувалося: генерал Міллі зробив заяву

Марк Міллі наголосив, що не стурбований тим, що контрнаступ України триває надто довго і нібито не демонструє достатнього прогресу

1 липня 2023, 08:40 comments2044
Поділіться публікацією:

Контрнаступ української армії справді відбувається повільніше, ніж було раніше обумовлено та заплановано. Причиною цього є одразу кілька вагомих факторів. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив голова Об'єднаного комітету начальників штабів США Марк Міллі під час розмови в Національному прес-клубі США, пише "Голос Америки".

Наступ ЗСУ відбувається не так, як планувалося: генерал Міллі зробив заяву

Марк Міллі. Фото: з відкритих джерел

Незважаючи на те, що українські війська просуваються повільно і не досягли поки що серйозних проривів оборони росіян, генерал задоволений тим, що відбувається на полі бою. Вся справа в тому, пояснює Міллі, що справжня війна, війна на картах, у головах, у комп'ютерах – це різні війни.

"Війна на папері і справжня війна відрізняються. На реальній війні гинуть справжні люди. Справжні люди на передовій, справжні люди в бойових машинах, справжні тіла розриваються від вибухів. Отже, коли комп'ютер говорить вам, що ви просуватиметеся з такою швидкістю, можливо, справжня війна може трохи сповільнити це", – заявив Міллі.

Він зазначив, що українські військові не зупинилися, вони продовжують наступати, прокладаючи собі шлях через мінні поля. Видно, що українці долають у середньому від 500 метрів до 2 км на день. Це повільний прогрес, але дуже цілеспрямований.

"Я говорив, це займе, 6-8-10 тижнів, це буде дуже складно, довго, і це буде дуже, дуже криваво, і ні в кого не повинно бути жодних ілюзій щодо цього. Україна бореться за своє життя", — наголосив американський генерал.

За його словами, українцям справді дуже складно, бо на них напала країна з населенням у 140 мільйонів людей, яка має одну з найбільших армій у світі, яка має величезні запаси боєприпасів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна під наступальні дії ЗСУ, що розгортаються, попрощалася з першим місяцем чергового військового літа. Експерти поділилися із виданням "Коментарі" прогнозами на липень – військовими, внутрішньополітичними, зовнішньополітичними, соціально-економічними.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини