Головна Новини Суспільство Війна з Росією Наступ ЗСУ у найближчий рік став би помилкою: які проблеми чекають на Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Наступ ЗСУ у найближчий рік став би помилкою: які проблеми чекають на Україну

Поки що слабко простежуються реальні перспективи контрнаступу

29 квітня 2024, 09:20
Поділіться публікацією:

Незважаючи на те, що повномасштабна війна в Україні проти росіян продовжується і головне зараз відбити чергову хвилю наступу противника, звучать думки про можливий контрнаступ ЗСУ? Чи реальний він цього року? З якими проблемами може зіштовхнутися Україна? Видання "Коментарі" розбиралося у питаннях, вивчивши думки експертів.

Наступ ЗСУ у найближчий рік став би помилкою: які проблеми чекають на Україну

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Нам потрібно рік-півтора побути в обороні

Керівник департаменту стратегічних ініціатив "Повернися живим" Іван Науменко в ефірі "Radio NV" заявив, що Збройні сили України мають у найближчі рік-півтора не думати про контрнаступ, а перебувати у стратегічній обороні.

"Як би це не звучало, але, на мою думку, нам потрібно рік-півтора побути в обороні, відмобілізуватися, навчити людей, закопатися дуже добре, щоб нас не тиснули. Просто пересидіти в обороні і накопичити ресурс, який потім можна буде використати, умовно, в 2025 році, щоб здійснити якісь наступальні операції", — пояснив експерт.

На його думку, наступальні операції за нинішніх обставин стали б помилковою стратегією.

"Просто так "розмотувати" людей та зброю в нашому становищі, на мою думку, помилкова стратегія", – висловився Іван Науменко.

Україні доведеться посилити мобілізацію

Аналітик London's Royal United Services Institute (RUSI) Метью Севілл в інтерв'ю британській газеті The Guardian висловив думку, що в поточному році "немає реальних перспектив контрнаступу".

За прогнозом британського аналітика, наступний рік буде важким.

"…цілком можливо, що Україні доведеться поступитися ще більшими територіями, перш ніж вона стабілізується", — заявив Севілл.

Експерт також сказав, що українській владі потрібно знайти спосіб мобілізувати більше молоді, яких вона "досі намагалася захистити".

"Середній вік української армії – 43 роки, …а це означає, що Україні доведеться мобілізувати більше молодих людей", – додав аналітик.

Читайте також на порталі "Коментарі" — як змінюватиметься ситуація на фронті найближчим часом: що важливо для України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини