Головна Новини Суспільство Війна з Росією Наступ РФ видихається: чи справді Кремль хоче переговорів
commentss НОВИНИ Всі новини

Наступ РФ видихається: чи справді Кремль хоче переговорів

Кремль не проти розпочати перемовини про завершення війни

15 червня 2024, 21:58
Поділіться публікацією:

Нещодавно російський диктатор Володимир Путін озвучив ряд можливих переговорних позицій з Україною.

Наступ РФ видихається: чи справді Кремль хоче переговорів

Наступ РФ пригальмував. Фото з відкритих джерел

За словами політолога Ігоря Рейтеровича, чимало з пропозицій Путіна абсолютно неприйнятні. Однак, на його думку, Кремль готовий задовольнитися реалізацією навіть незначної частини із них.

"Розмови Кремля про готовність до перемовин корелює із ситуацією на фронті. З одного боку, Росія намагається продемонструвати всьому світу здатність продовжувати наступ, захоплювати нові території та просуватися вперед. З другого боку, ми бачимо, що справи у росіян йдуть не так добре, як вони намагаються це представити. У реальності ми бачимо, як наступ Росії видихнувся. Наступ росіян на Харківщині зупинився", — зазначив Ігор Рейтерович.

За словами політолога, у Кремля не вистачає ресурсів, щоб переломити ситуацію на фронті.

"У РФ, безперечно, є ресурси, щоби тримати фронт. Однак великий наступ та прорив фронту виглядають зараз, як нездійсненні амбіції РФ", — додав політексперт.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що 57% громадян Росії допускають можливість початку нової світової війни. Як показало опитування дослідницької групи Russian Field, головним противником РФ в потенційному глобальному конфлікті 71% росіян назвав США. До списку противників також потрапили Велика Британія (40%), Франція (39%), Німеччина, Польща та країни Балтії. Україну як противника бачать лише 12% росіян. Основними союзниками Росії у світовій війні опитані назвали Китай (58%), Білорусь (48%), Іран (21%) та КНДР (20%).

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що посилення мобілізації та проблеми з енергопостачанням створюють все більше напруження в українському суспільстві, яке влада не може далі ігнорувати, переконаний політолог Ігор Рейтерович. За його словами, негативне ставлення до мобілізації можна виправити шляхом зміни механізмів її проведення. Говорячи про проблеми в енергетичному секторі, політолог заявив, що чинний уряд повинен піти у відставку, позаяк повністю бездіє. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини