Головна Новини Суспільство Війна з Росією Наступ РФ на Покровському напрямку: ЗСУ намагаються вийти з напівоточення
commentss НОВИНИ Всі новини

Наступ РФ на Покровському напрямку: ЗСУ намагаються вийти з напівоточення

Українські військовослужбовці потрапили в «мішок»

13 вересня 2024, 21:05
Поділіться публікацією:

На Покровському напрямку українські захисники опинилися в напівоточенні. Зараз бійці ЗСУ намагаються вийти з "мішка". Однак рішення про відведення українських сил було ухвалене з великим запізненням, вважає офіцер ЗСУ Микола Мельник.

Наступ РФ на Покровському напрямку: ЗСУ намагаються вийти з напівоточення

ЗСУ потрапили в напівоточення на Покровському напрямку. Фото з відкритих джерел

"Покровський напрямок. Судячи з карти, Сили оборони України намагаються вийти з "мішка" на східному березі річки Вовча. Рішення вірне, але прийняте із великим запізненням", — заначив Микола Мельник.

Офіцер ЗСУ відзначив, що на Покровському напрямку ворог також просунувся у місті Українськ.

"Ворог просунувся в Українську. Думаю, доля цього міста вирішена. Однак Гірник треба втримати — його можна тримати при наявності людей і засобів", — наголосив він.

Загалом, додав офіцер ЗСУ, "як кажуть наші батьки-командири, ситуація складна, але контрольована, тобто десь складна, а десь – контрольована".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російський контрнаступ у Курській області став несподіваним для українського підрозділу. Як пише Financial Times, російський контрнаступ, який став першою великою спробою РФ відвоювати території Курської області, зосередився на лівому північному фланзі українського плацдарму на ділянці від населеного пункту Краснооктябрьскоє до міст Снагость і Гордєєвка. За інформацією видання, росіяни взяли в полон щонайменше 10 українських військових.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що рішення поповнювати колишніми ув'язненими лави ЗСУ було абсолютно правильним. Люди, які прийшли в армію з тюрм, показують позитивні результати на полі бою, розповів заступник командира Третьої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін. Він розповів, що колишні в'язні вже виконують бойові завдання в складі Третьої штурмової, зокрема брали участь в наступальних діях на Харківщині.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини