Головна Новини Суспільство Війна з Росією Наступ на велике українське місто біля Харкова: чи може Росія найближчим часом його здійснити
commentss НОВИНИ Всі новини

Наступ на велике українське місто біля Харкова: чи може Росія найближчим часом його здійснити

Останнім часом Росія постійно обстрілює прикордонні райони Сумської області.

31 березня 2024, 20:10 comments2525
Поділіться публікацією:

Останнім  часом російські загарбники  постійно обстрілюють українське прикордоння на Сумщині, тому багато хто говорить, що російська армія  може  планувати наступ на місто Суми. Як стверджує ветеран АТО Євген Дикий, коли навіть це і станеться, то не  тепер. 

Наступ на велике українське місто біля Харкова: чи може Росія найближчим часом його здійснити

Чи може Росія здійснити наступ на Суми (фото з відкритих джерел)

"Що стосується наступу на Суми, то тут я беру на себе відповідальність заспокоїти і сказати, якщо це і буде, то точно не зараз. Цілком можливо, що потенційно це одна з цілей того наступного наступу після їхньої мобілізації. Але зараз — їм зараз просто фізично немає ким туди наступати", — сказав   експерт, відповідаючи на запитання  "Новинарні".

Він  продовжив, що недавній  рейд військових  Російського добровольчого корпусу та інших "яскраво" це показав. 

"Що росіянам не те що немає ким на Суми йти — в них настільки погано з резервами, що тупо немає сил навіть викинути купку добровольців із кількох прикордонних сіл. Інша річ, що сподіватися на "великий визвольний похід на Москву", на жаль, підстав немає. Справа в тому, що наші західні союзники дуже жорстко забороняють Збройним силам України переходити кордон Російської Федерації", — відзначив ветеран.

Тому, як  зауважує  Дикий, ми  змушені обмежуватись форматом гібридних операцій, що  реалізують росіяни, які воюють на українському боці. 

"Бо їм ніякий Байден не може заборонити повернутися до себе додому. Але ж їх — менше трьох батальйонів. Тож те, що можна зробити силою парочки батальйонів, вони роблять, і роблять чудово. Але без масової підтримки населення і без масового переходу російських частин на їхній бік далеко вони зайти не можуть. А цього поки абсолютно не спостерігається", — зазначив  військовий.

Ще одна причина, чому РДК не може просунутись  далі. Як повідомив експерт,  вони працюють під українською "артилерійською парасолькою". 

"Якщо звернути увагу, як розташовані райони, звільнені в результаті цього рейду, то всі вони розташовані в прикордонній смузі. Ця ситуація аналогічна нашому плацдарму на правому березі Дніпра. З одного боку, виникла хоч якась територія Росії вільна від Путіна. Але, на жаль, це навіть не хоч один районний центр, не кажучи вже про обласний. Якби вони взяли хоча б Грайворон, підняли прапор РДК над районною адміністрацією, оголосили там створення цивільної адміністрації вільної від Путіна Росії — це могло б дуже серйозні наслідки мати. Але, на жаль, навіть цього не буде. Просто тому, що в них немає достатньо людей, а ми не можемо перейти слідом за ними і надати пряму підтримку саме там", — підсумував  Дикий.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Росія готується до великого наступу

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини