Головна Новини Суспільство Війна з Росією Наступ на Покровськ: війська РФ за 10 кілометрів від міста
commentss НОВИНИ Всі новини

Наступ на Покровськ: війська РФ за 10 кілометрів від міста

Російські війська посилюють наступ на Покровськ: місто готується до оборони

2 вересня 2024, 17:17
Поділіться публікацією:

Російські окупаційні війська продовжують наступ на Покровськ — одне з ключових міст Донецької області. За даними The Wall Street Journal, російські сили вже знаходяться за 10 кілометрів від міста, незважаючи на спроби Збройних сил України (ЗСУ) стримати їхнє просування.

Наступ на Покровськ: війська РФ за 10 кілометрів від міста

Українці змушені рити окопи для ЗСУ під Покровськом

Ситуація у Покровську швидко погіршується. Колись тут проживало близько 80 тисяч людей, але зараз місто стрімко порожніє. Люди залишають свої будинки, а підприємства закриваються. Влада міста організує евакуацію мешканців, а також вивіз обладнання з лікарень, шкіл та інших закладів. Медичні установи переносять пацієнтів у безпечніші райони. Нещодавно з Покровська було евакуйовано 10 недоношених немовлят у Дніпро.

"У нас не було планів їхати, тому що ми вірили в наші збройні сили. Ми, як і раніше, віримо у наші війська, але ніщо не врятує нас від артилерії", — зазначила заступник мера Маргарита Ідрісова.

Покровськ відіграє ключову роль у планах Росії на Донбасі. Місто розташоване на важливій залізничній та автомобільній лінії, що використовується ЗСУ для постачання інших ділянок фронту. Ціль Росії — встановити повний контроль над Донецькою областю, і захоплення цього стратегічного пункту наблизить її до досягнення цієї мети.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Ситуація на Донеччині для українських військових залишається надзвичайно важкою, а російські окупанти активізували інформаційні кампанії, зокрема, поширюючи заяви про нібито "окупацію" Покровська. Однак ця інформація не відповідає дійсності, заявив голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко в ефірі 24 каналу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини