Головна Новини Суспільство Війна з Росією Наслідки російського вторгнення в Україну видно поблизу Норвегії
commentss НОВИНИ Всі новини

Наслідки російського вторгнення в Україну видно поблизу Норвегії

Норвезький генерал заявив про значне скорочення російських військ біля кордону з Норвегією.

18 вересня 2023, 09:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Головнокомандувач збройних сил Норвегії Ейрік Крістофферсен заявив, що через війну в Україні російські сили, які знаходяться поблизу норвезького кордону становлять лише 20% від кількості, яка була на початку 2022 року. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Наслідки російського вторгнення в Україну видно поблизу Норвегії

Генерал Ейрік Крістофферсен. Фото з відкритих джерел

Норвегія входить до НАТО та має спільний кордон з Росією в Арктиці. Скандинавська країна межує з Кольським півостровом, де розміщено більшість ядерної зброї Росії, а також її Північний флот.

Норвезький генерал Ейрік Крістофферсен стверджує, що Путін "дуже добре" знає, що Північноатлантичний альянс не становить загрози для Росії.

"На кордоні з РФ, залишилося 20% російських військ від тих, що були тут до 24 лютого 2022 року. Якби він вірив, що ми загрожуємо Росії, він не міг би перекинути свої військові сили в Україну для війни", — сказав Крістофферсен.

Подібну позицію висловив адмірал Роб Бауер щодо позиції Росії на вступ Фінляндії до НАТО.

"НАТО не є загрозою, і Росія це знає. Ми не збираємось атакувати їх. Інакше вони б зовсім по-іншому реагували на приєднання Фінляндії", — сказав Бауер.

Нагадаємо, що Путін серед причин війни в Україні називав мілітаризацію населення, а також розширення НАТО на схід. За словами російського президента, такі дії становлять загрозу для Москви.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у росіян залишилась одна можливість, як потрапити в Європу на власних автомобілях з російськими номерними знаками.

Також "Коментарі" писали, що Росія знайшла нового ворога в Європі. Вона внесла скандинавську країну до списку "недружніх" держав, проводить паради на її островах, а також вимагає мільйонних компенсацій за оленів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Николай

18 вересня 2023, 09:10

Слава Украине !!! Я много думаю и спрашиваю , почему русские не бегут в ком.Китай и КНР... Чем и что делают Зюганов и наш Петя Симоненко !!! Кака из этих людей польза даже самой россии ...


Новини