Головна Новини Суспільство події У росіян залишилась лише одна можливість потрапити в Європу на автомобілях
commentss НОВИНИ Всі новини

У росіян залишилась лише одна можливість потрапити в Європу на автомобілях

Країни ЄС ввели заборону для російських громадян на в'їзд до Євросоюзу на автомобілях з російськими номерами. У росіян залишився лише один не варіант.

17 вересня 2023, 15:05 comments2245
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

З 17 вересня набуває рішення Польщі щодо заборони в'їзд на територію країни автомобілів з російськими номерами. Таким чином немає жодної країни ЄС, що межує з Росією і яка б дозволяла росіянам в'їжджати на особистих автомобілях. Єдиний спосіб потрапити в Шенгенську зону на автомобілі з Росії – це через Норвегію.

У росіян залишилась лише одна можливість потрапити в Європу на автомобілях

Росіяни не можуть потрапити до ЄС на власних автомобілях. Фото з відкритих джерел

У вересні росіянам в'їзд на автомобілях з російськими номерами заборонила Литва, Латвія та Естонія (виняток для автобусів). Згодом до них приєдналась Фінляндія, а тепер і Польща.

Міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Камінський наголосив, що заборона стосується як росіян, так і жителів інших країн, які пересуваються на автомобілях з російськими номерами. Заборона також стосується комерційного транспорту.

Таким чином росіяни на власних автомобілях можуть потрапити до Шенгенської зони через єдиний пропускний пункт на кордоні між Норвегією та Росією у населеному пункті Стурскуг. Однак, Норвегія не є членом ЄС, тому громадянам РФ практично заблокований в’їзд на своїх автомобілях до Євросоюзу.

Крім того, Фінляндія вже оголосила, що буде уважно стежити за можливими спробами росіян перетнути норвезько-фінський кордон. Влада Норвегії ще не вирішила, чи приєднається країна до обмежень. Наразі уряд скандинавської країни обговорює це питання.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про черговий удар по режиму Лукашенка. Сусідня країна закриває прикордонний пункт пропуску для білорусів.

Також "Коментарі" писали, що Путін спробував пояснити, чому російські солдати йдуть на війну в Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини