Головна Новини Суспільство Війна з Росією Наслідки підриву Каховської ГЕС можуть відчути країни Середземномор'я
commentss НОВИНИ Всі новини

Наслідки підриву Каховської ГЕС можуть відчути країни Середземномор'я

Про це повідомив голова офісу президента Андрій Єрмак

20 червня 2023, 18:59
Поділіться публікацією:

Внаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС плями мастила й нафти вагою не менше 150 тонн дрейфують по Дніпру і вони можуть дістатися Середземномор’я. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на голову Офісу президента Андрія Єрмака.

Наслідки підриву Каховської ГЕС можуть відчути країни Середземномор'я

Андрій Єрмак про екоцид

За його даними, внаслідок підриву більше 50 тисяч гектарів українських лісів затоплено і щонайменше половина з них загине. І це більше, ніж площа лісів Ісландії. Наразі також Каховське водосховище вкрите  мертвою рибою — орієнтовно загинуло 95 тисяч тонн живих біоресурсів. 

Тепер також на берегах Чорного моря в Болгарії та Туреччині знаходять тіла дельфінів з українських берегів. Зафіксовано понад 150 офіційних випадків. Не виключено, що течія принесе в ці країни косуль, лисиць та зайців з Південного регіону України. Загалом, на затопленій території проживало близько 20 тисяч особин диких тварин.

"За екоцид має бути жорстка відповідальність для російських терористів", — зазначає Андрій Єрмак в своєму телеграм-каналі.

Тим часом, у Росії пролунав гучний вибух на пороховому заводі, є загиблі. Попередньо кажуть про  чотирьох  загиблих  працівників, які  були залучені  до виробництва зброї на цьому військовому виробництві. 

"Скромний, але стабільний прогрес": Бі-бі-сі про український контрнаступ. Кореспондент Бі-бі-сі побував у розташуванні 68-ї єгерської бригади ЗСУ, на околицях нещодавно звільненого села Благодатне. 

А Росія пересуває ракетні комплекси до кордону з Україною. Військовослужбовці російської  армії  нещодавно розмістили неподалік  українських кордонів на Брянщині, ракетний комплекс "Бал",  для якого використовують протикорабельні Х-35. Це говорить про те, що  загарбникам РФ не вистачає для обстрілів  високоточних  ракет. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини