Головна Новини Суспільство Війна з Росією Наслідки підриву Каховської ГЕС дістаються до Миколаєва: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Наслідки підриву Каховської ГЕС дістаються до Миколаєва: подробиці

Уряд надав 120 млн грн для забезпечення жителів Миколаєва питною водою

6 червня 2023, 17:45
Поділіться публікацією:

Внаслідок підриву російськими окупантами греблі Каховської ГЕС рівень води в акваторії Миколаєва піднявся на 23 сантиметри. Хороша новина, що поки що змін не сталося. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в Телеграм повідомив мер Миколаєва Олександр Сенкевич.

Наслідки підриву Каховської ГЕС дістаються до Миколаєва: подробиці

Каховська ГЕС. Фото: з відкритих джерел

"Зараз небезпеки підтоплення немає. Слідкуємо за ситуацією. Буду періодично оновлюватиму для вас цифри", — написав Миколаївський міський голова.

Варто зазначити, що Миколаїв розташований на місці злиття річок Південний Буг та Інгул, які впадають у Бузький лиман, а вже через 47 кілометрів зливається з Дніпром в районі окупованої Кінбурнської коси.

Зазначимо, 6 червня російські окупанти підірвали дамбу Каховської ГЕС, на Херсонщині проводиться евакуація людей, повідомляє Оперативне командування "Південь". Начальник його прес-центру "Південь" Наталія Гуменюк припускає, що противник зробив це, щоб стримати контрнаступ ЗСУ. І наголосила, що розумним такий хід не назвеш, оскільки росіяни завдали більшої шкоди своїм же позиціям на лівому березі Дніпра, який географічно – нижчий, тому перший зазнає підтоплення. Президент України Володимир Зеленський щодо чергового теракту агресора скликав екстрене засідання Ради нацбезпеки України. Про що говорить те, що відбувається? Які можуть бути наслідки? Як має відреагувати цивілізований світ на чергове російське варварство, яке традиційно не визнають? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Кремлі відреагували на підрив Каховської ГЕС. Як завжди звинувачують Україну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини