Головна Новини Суспільство Війна з Росією Наслідки атаки на Севастополь: у Британії розповіли, чому РФ може зменшити ракетні удари
commentss НОВИНИ Всі новини

Наслідки атаки на Севастополь: у Британії розповіли, чому РФ може зменшити ракетні удари

У британській розвідці вважають, що російський десантний корабель знищили, а на відновлення субмарини потрібні роки

15 вересня 2023, 11:45 comments1640
Поділіться публікацією:

Підводний човен "Ростов-на-Дону" та десантний корабель "Мінськ", які знаходилися в Севастополі на ремонті в сухих доках, зазнали вельми серйозних пошкоджень внаслідок удару українських військ. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє британська розвідка.

Наслідки атаки на Севастополь: у Британії розповіли, чому РФ може зменшити ракетні удари

Удар по Севастополю. Фото з відкритих джерел

Британські фахівці називають наслідки удару української армії "катастрофічними" для росіян. Незважаючи на те, що у Міноборони РФ намагаються зменшити ступінь ушкодження.

На думку британських аналітиків, "Мінськ" майже напевно був функціонально зруйнований, а "Ростов", мабуть, отримав катастрофічні ушкодження.

Британські розвідники вважають, що будь-які зусилля щодо повернення підводного човна до ладу, ймовірно, займуть багато років і коштуватимуть сотні мільйонів доларів.

До того ж, складне завдання з вилучення уламків із сухих доків, швидше за все, виведе їх з ладу на багато місяців. Це поставить перед Чорноморським флотом серйозне завдання щодо підтримки судів у робочому стані.

"Втрата "Ростова" позбавляє Чорноморський флот" одного з чотирьох підводних човнів з крилатими ракетами, які відігравали важливу роль у завданні ударів по Україні та проектуванні російської могутності на Чорне море та Східне Середземномор'я", — йдеться у звіті.

Зазначимо, у ніч на 13 вересня Україна накрила, схоже, ракетами судноремонтний завод ім. Орджонікідзе у тимчасово окупованому Севастополі. Є інформація, що пошкоджено підводний човен та великий десантний корабель. Про що говорить ця атака і, в принципі, останні удари по Криму? Як події навколо півострова можуть розвиватися в найближчому майбутньому (наприклад, до кінця року)? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини