Головна Новини Суспільство Війна з Росією Наскільки просунулися російські бійці добровольчого корпусу, вглиб Бєлгородської області РФ, - ISW
commentss НОВИНИ Всі новини

Наскільки просунулися російські бійці добровольчого корпусу, вглиб Бєлгородської області РФ, - ISW

Військові легіону "Свобода Росії" та бійці "Російського добровольчого корпусу" могли повернутися ближче до українського кордону чи за межі РФ

24 травня 2023, 12:00 comments1553
Поділіться публікацією:

Про це пише портал "Коментарі" з посиланням на звіт американського Інституту вивчення війни за підсумками 23 травня. За їх даними, російських добровольців могли витіснити окупанти.

Наскільки просунулися російські бійці добровольчого корпусу, вглиб Бєлгородської області РФ, - ISW

Сили РДК і ЛСР. Фото з відкритих джерел

"Російські солдати, ймовірно, потиснули на сили РДК і ЛСР і змусили їх відійти до прикордонного села Козинка та, можливо, за межі території РФ", – підкреслили аналітики.

Населений пункт Козинка знаходиться десь за 75 км на схід від українського міста Суми.

"На геолокованих кадрах російських ЗМІ видно зруйновані автівки на блокпості. За інформацією деяких  російських джерел, сили легіону "Свобода Росії" та військові "Російського добровольчого корпусу" закріпили позиції у Козинці. Проте, за попередніми даними, до вечора солдати РФ могли витіснити їх", — додають експерти.

Водночас, світлини опубліковані того дня, показують наслідки обстрілів ближнього до Козинки, села Гора-Поділ та патрулі російської піхоти за 7 км від Козинки.

"Це може говорити про те, що російські добровольці більше не займають або ніколи не займали позицій у населеному пункті. Проте, невідомо чи вдалося РДК і ЛСР захопити якісь села 22 і 23 травня. Як заявили у легіоні "Свобода Росії", вони продовжили просуватися в Бєлгородській області 23 травня", — підсумували аналітики.

Як писали "Коментарі", — В "парламенті" окупованого Криму сьогодні мають намір "націоналізувати" майно родини Зеленського в Лівадії Окупанти в Криму, сьогодні — 24 травня, хочуть "націоналізувати" майно родини президента України Володимира Зеленського та інших українських чиновників.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, — Як українські пілоти cамостійно готуються до навчань на винищувачах четвертого покоління Повітряні Сили ЗСУ уже передали партнерам список кандидатів для навчань на F-16, які стануть вагомим доповненням української оборони.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини