Головна Новини Суспільство Війна з Росією "Нас лишилося дуже мало": військовий не витримав і розповів ЗМІ про вкрай важку ситуацію на Покровському напрямку
commentss НОВИНИ Всі новини

"Нас лишилося дуже мало": військовий не витримав і розповів ЗМІ про вкрай важку ситуацію на Покровському напрямку

Українським підрозділам бракує зброї, людей та, як кажуть самі бійці, хорошого командування.

29 липня 2024, 22:50
Поділіться публікацією:

Ситуація на Покровському напрямку дійсно вкрай важка, і українські оборонці стикаються з гострим браком людей та озброєнь, а також з некомпетентністю командування. Про це розповів неназваний боєць 31-ї Окремої механізованої бригади у виданні "Фокус".

 "Нас лишилося дуже мало": військовий не витримав і розповів ЗМІ про вкрай важку ситуацію на Покровському напрямку

Ситуація на Покровському напрямку (фото з відкритих джерел)

За його словами, у підрозділах залишилося дуже мало людей, здатних виходити на позиції. У роті бійця лише три людини, в інших ротах також по 3-4 військовослужбовці. Крім того, не вистачає техніки і снарядів, тоді як у противника їх значно більше.

Борець пояснив, що російські війська швидко просуваються завдяки неправильній тактиці оборони українських сил. Командування ухвалює помилкові рішення, неправильні позиції, не дає можливості нормально організувати оборону, відступити, викопати і виставити бойові позиції.

"Я проходив навчання в Іспанії, сержантські курси командира відділення, і я розумію, як має бути. Якщо нас штурмують, мають бути резерви, потрібно окопатися, вибудувати нормальну оборону і тоді захищатися. Ну не може бути одна позиція, через 5 км інша і то 3-4 людини тримають оборону. Це нерозумно. Укріплення ніякого немає аж до Покровська, це те що мені відомо. Може десь і є, але нам про це не говорять", — каже боєць.

На думку військовослужбовця, російські війська можуть досягти Мирнограда, міста трохи на схід від Покровська, вже за два дні.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що росіяни тепер націлилися на ще одне стратегічно важливе місто на Донбасі. Російські окупаційні війська ведуть запеклі наступи в районі стратегічно важливого міста Покровська в Донецькій області, про що повідомляє Reuters. Покровськ, який є важливим транспортним вузлом, залишається однією з найгарячіших ділянок фронту. За останні 24 години українські військові відбили там 52 російські атаки.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини