Головна Новини Суспільство Війна з Росією Нас чекає фортеця Покровськ і фортеця Слов’янськ: шокуюче попередження від військового
commentss НОВИНИ Всі новини

Нас чекає фортеця Покровськ і фортеця Слов’янськ: шокуюче попередження від військового

Військових на Донецькому напрямку необхідно забезпечити дронами, бо інакше Україну чекають болісні втрати територій

8 вересня 2024, 08:58 comments3229
Поділіться публікацією:

На Покровському напрямку військові мають проблеми із засобами ведення війни і стримування агресора, заявив військовий Олександр Карп’юк. За його словами, колись виконання штурмових завдань залежало від кількості особового складу, тепер же пара екіпажів гарних фпвішників при підтримці каруселі мавіків (зі скидами та без) та крила може розкласти взвод на штурмі.

Нас чекає фортеця Покровськ і фортеця Слов’янськ: шокуюче попередження від військового

Дрони на фронті

"Ситуація по засобам на Донецькому напрямку погіршилась. Активність велика, підрозділів багато. На всіх не вистачає, ні того що дає держава, ні того що дають волонтери", — відзначив військовий.

За його словами, тепер ніхто вилітати на одиничного окупанта не буде, бо в армії дефіцит fpv, тому цілі треба фільтрувати. Хоча саме такі засоби могли б змінити хід війни, каже Карпюк.

"В моєму підрозділі з’явилась пропозиція, щоб хтось з "великих людей" сформував щось типу "фонду підтримки", який зможе акумулювати там я не знаю, 10-20-30 млн. доларів, які б направлені були б виключно на закупку мавиків та fpv з теххарактеристиками, які б запрошували підрозділи, та антени наземних станцій. Які б збирали по ефективним ударним підрозділам заявки та їх закривали", — відзначає військовий.

За його словами, це треба зробити, оскільки ми йдемо в зиму, а це не час для "крил", а час для мавіків.

"Ми сильно втратимо в оперативній обізнаності, наявність мавіка та фпвішки на підльоті буде вирішувати результат бою. Якщо ж ми зайдемо в зиму без достатньої кількості засобів потрібної якості — ну привіт мʼясні штурми, фортеця Покровськ і все, приїхали, фортеця Словʼянськ ти наступна", — відзначив військовий.

За його словами, треба вже чесно визнати, що ми не витягуємо цей напрям.

"Нам потрібно більше грошей на це та більше засобів. А завтра їх треба буде більше в рази, бо погодні умови погіршаться, втрати мавіків зростуть", — додав військовий.

Тому, каже він, дуже потрібно забезпечити армію дронами.

"Якщо звісно втрата Покровська, Селідового, та інших міст, не кажучи про можливість уникнення втрат особового складу в ситуаціях де краще б воювали дрони, ніж люди, когось хвилювало. Бо інакше зима в нас буде більш складною, ніж багато хто вважає. А коли ми через декілька місяців визнаємо цю проблему- вирішувати її вже буде пізно", — підкреслив військовий.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що ворог має просування на Донецькому напрямі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини