Головна Новини Суспільство Війна з Росією Нардеп-військовий розповів правду про фронт і сказав, до чого повинен бути готовий кожен
commentss НОВИНИ Всі новини

Нардеп-військовий розповів правду про фронт і сказав, до чого повинен бути готовий кожен

Зима стане найважчою для кожного українця з часів Другої світової війни, до неї потрібно готуватися

сьогодні, 09:26
Поділіться публікацією:

На Запорізькому напрямку відбувається справжній армагедон. Протягом минулого тижня по області ворог завдав майже 4000 ударів у тому числі КАБами, повідомляє нардеп, військовий Сергій Рудик.

Нардеп-військовий розповів правду про фронт і сказав, до чого повинен бути готовий кожен

Сергій Рудик

За його словами, відчуття армагедону не лише тут, але й не менш, як у третині українських областей: прифронтові та деокуповані райони, регіони потенційного наступу росіян. Як каже нардеп, діти чують сирени частіше ніж шкільні дзвоники, а дорослі живуть за принципом "російської рулетки": прилетить-не прилетить.

На цьому фоні, каже Рудик, вражає "парадний" формат заяв політиків про перемогу чи мир і примітивну та слабку російську армію, яку, за їх версією, можна просто шапками закидати.

"При чому, чим глибше в тил – тим гучніші і бравадніші заяви. В результаті – не менше половини суспільства перебувають у цьому солодкому сні: війна далеко, нас не стосується, живемо як живеться, ні в чому не відмовляємо", — підкреслив нардеп.

За його словами, він не проти щоб тил жив нормальним життям зі святами і радощами. Але проти того, щоб українці потонули в ілюзіях і обмані.

"Війна набагато ближче до кожного, ніж здається і ми мусимо бути готовими до її різних сценаріїв, включно з найгіршими. Правило тут одне: будемо готові – будемо захищеними", — говорить Рудик.

За його словами, треба розуміти, що війна може закінчитися і наступного року, але значно реальніша версія, що може тягнутися довго, а може й дуже довго. Нардеп закликав згадати 2014-й – ніхто навіть не міг уявити 10 з половиною років затяжної війни.

"Ця зима може стати найважчою для нас з часів Другої світової. Не виключено, що кілька кубів дров можуть бути важливішими ніж модні інвертори і потужні павербанки. Враховуйте, плануйте і не вірте пройдисвітам, які заявляють, що "наша енергетика все витримає", — говорить Рудик.

Нардеп каже, що союзники Україну не залишать, але шанси на 100-відсоткову підтримку із збільшенням в рази зброї і техніки, нескінченними потоками фінансування і гарантіями НАТО – смішні і мізерні. За його словами, світ дуже цинічний та прагматичний. І коли світові лідери говорять з високих трибун приємні для нас слова про підтримку, одночасно вони і думають про рейтинги і рахують втрати від санкцій і російського газу-нафти, додав військовий.

"Іншими словами – дива не буде. Маємо бути реалістами і прагматиками – буде важко і на фронті, і в економіці, і з сімейними бюджетами. Можливо, дуже і дуже важко. Але ми не маємо права розслаблятися і чекати на березі поки "пропливе тіло нашого ворога", — додав Рудик.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що ворог тероризує Запоріжжя, проте це не означає, що росіяни планують йти наступом на це місто.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини