Головна Новини Суспільство Війна з Росією Нардеп розповів, яке запитання йому ставлять найчастіше військові на фронті
commentss НОВИНИ Всі новини

Нардеп розповів, яке запитання йому ставлять найчастіше військові на фронті

Є кілька запитань, які найчастіше військові, які зараз на фронті, ставляють народним обранцям. Про це в інтерв’ю Телеграфу розповів нардеп Руслан Горбенко. За його словами, серед них запитання про ротацію

11 березня 2024, 17:00
Поділіться публікацією:

Як розповів Руслан Горбенко, військові часто запитують про те, коли саме завершиться війна. За його словами, таке запитання ставлять приблизно 50% військовослужбовців.

Нардеп розповів, яке запитання йому ставлять найчастіше військові на фронті

Війна в Україні

При цьому, за його словами, військові, які знаходяться на фронті понад рік, найчастіше запитують про те, коли буде повноцінна ротація, про демобілізацію вони вже навіть не питають.

Як підкреслив народний депутат, протягом останнього часу тільки 10% військових частин зуміли провести повноцінні ротації.

Горбенко розповів, що на фронті військові найчастіше працюють за таким графіком: на передовій чергують дві доби або три, а потім стільки ж часу відпочивають. Для цього символічного відпочинку їх відводять на місце дислокації, яке знаходиться біля фронту. Через кілька днів їх просто розвертають і знову відправляють на нуль. Ось так в Україні зазвичай проходить ротація.

Разом з тим, як підкреслив народний депутат, повноцінна ротація передбачає дещо інший механізм. Згідно нього, військову частину відводять із фронту мінімум на місяці два. При цьому військовим дають повноцінно відпочити протягом 30 днів. Після цього, говорить нардеп, вони повинні пройти бойове злагодження та оновити фізичну форму. І тільки після цього їх мали б направити на фронт.

У темпі, якому зараз відбуваються "ротації" зауважив нардеп, відновити фізичну форму дуже важко. Саме тому, додав він, необхідно створювати резерви, щоби мати заміну тим військовим, які виходять із фронту на повноцінні ротації.

"На фронті ставлять саме ці запитання, а не "коли ви мене демобілізуєте",
— підкреслив Горбенко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський запропонував підняти у два рази зарплату військовим.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини