Головна Новини Суспільство Війна з Росією Нардеп Гончаренко зареєстрував альтернативний законопроєкт по мобілізації. Що пропонує
commentss НОВИНИ Всі новини

Нардеп Гончаренко зареєстрував альтернативний законопроєкт по мобілізації. Що пропонує

Народний депутат Олексій Гончаренко у Фейсбуці повідомив, що зареєстрував альтернативний законопроєкт, який стосується мобілізації. В ньому він, зокрема, пропонує зміни у питаннях демобілізації та покарання ухилянтів, повідомляє портал «Коментарі»

5 лютого 2024, 18:00 comments1169
Поділіться публікацією:

Олексій Гончаренко в альтернативному законопроєкті по мобілізації прописав ряд ключових змін, які відрізняють його від урядового законопроєкту. Зокрема, нардеп пропонує, щоб демобілізація наставала через 18 місяців служби, а звільнення – протягом трьох місяців з дня подання рапорту (за бажанням). При цьому такі зміни мають стосуватися і контрактників, і мобілізованих.

Нардеп Гончаренко зареєстрував альтернативний законопроєкт по мобілізації. Що пропонує

Гончаренко пропонує послаплення для ухилянтів

Також нардеп пропонує врегулювати питання ротації. На його думку, "на нулі" можна знаходитися не більше трьох місяців. Після цього терміну потрібне відведення на відновлення.

Гончаренко у альтернативному законопроєкті також врегульовує питання, які стосуються строковиків та аспірантів. Він пропонує надати відстрочку від мобілізації тим, хто здобуває рівень освіти, вищий за вже здобутий, а також, всім аспірантам (всіх форм навчання), докторантам та тим, хто вчиться на інтернатурі.

"Засуджені, які звільнені від відбування покарання з випробуванням, а також які звільненні від відбування покарань на підставі закону про амністію або акту про помилування можуть мобілізуватись за бажанням (крім тих, хто засуджений за вчинення злочинів проти основ національної безпеки України, а також злочинів, передбачених статтями 402-406, 408-411, 426 — 433, 437 — 442 КК України)"
, — вважає Гончаренко.

Також нардеп у своєму законопроєктів прибрав норми про обмеження права користуватись рахунками, керування машинами, картками через рішення суду.

"Уявіть потік звернень, які будуть надходити в суд. Тому пропоную штрафувати тих, хто ухиляється",
- відзначив нардеп.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, попри те, що законопроєкт про мобілізацію містить багато дискусійних норм, він буде прийнятий вже на цьому тижні, про це журналістам повідомив віце-спікер Верховної Ради Олексій Корнієнко.

Портал "Коментарі" розповідав, що новий варіант законопроєкту про мобілізацію, внесений Кабміном до Верховної Ради 30 січня, продовжує пробуксовувати у стінах парламенту. Так, у Комітеті ВР з питань нацбезпеки вже натякнули, що оновлений законопроєкт про мобілізацію потребує доопрацювання. Хоч і не виключили, що можуть спробувати прийняти його у першому читанні. Експерти проаналізували для порталу "Коментарі" ігри, які точаться навколо мобілізаційного законопроєкту.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини