Головна Новини Суспільство Війна з Росією Корнієнко розповів, що депутатам не подобається в законопроєкті про мобілізацію і коли його ухвалять
commentss НОВИНИ Всі новини

Корнієнко розповів, що депутатам не подобається в законопроєкті про мобілізацію і коли його ухвалять

Попри те, що законопроєкт про мобілізацію містить багато дискусійних норм, він буде прийнятий вже на цьому тижні, про це журналістам повідомив віце-спікер Верховної Ради Олексій Корнієнко, пишуть «Коментарі»

5 лютого 2024, 14:26
Поділіться публікацією:

Законопроєкт про мобілізацію у першому читанні найймовірніше народні депутати ухвалять уже на цьому тижні, повідомив Олександр Корнієнко. Також він припустив, що термін внесення правок до законопроєкту між першим і другим читанням буде скорочено.

Корнієнко розповів, що депутатам не подобається в законопроєкті про мобілізацію і коли його ухвалять

Наразі невідомо, коли законопроєкт буде остаточно ухвалений

За словами віце-спікера, після першої редакції законопроєкт про мобілізацію змінився, проте, у ньому все ж є позиції, які викликають дискусію серед народних обранців. В першу чергу, каже Корнієнко, мова йде про питання електронних повісток.

"Мені здається, що серед народних депутатів будуть дискусії і по нормам щодо тих, хто доглядає осіб з інвалідністю. Є дискусії про аспірантів за рахунок державного і не державного замовлення. Чомусь тільки про аспірантів, чомусь ми не чуємо про студентів. Зрозуміло, що велика частина дискусії буде стосуватися, напевно, заходів примусу"
, — сказав Корнієнко.

На його думку, можливо до другого читання в законопроєкт будуть внесені правки та корегування.

"Очевидно, що правок буде багато до другого читання, бо закон дискутивний, але будемо шукати порозуміння",
— підкреслив віце-спікер.

Разом з тим, він не зміг спрогнозувати, коли законопроєкт про мобілізацію буде остаточно ухвалений Верховною Радою. За його словами, все буде залежати від кількості внесених поправок.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що новий варіант законопроєкту про мобілізацію, внесений Кабміном до Верховної Ради 30 січня, продовжуєпробуксовувати у стінах парламенту. Так, у Комітеті ВР з питань нацбезпеки вже натякнули, що оновлений законопроєкт про мобілізацію потребує доопрацювання. Хоч і не виключили, що можуть спробувати прийняти його у першому читанні. Експерти проаналізували для порталу "Коментарі" ігри, які точаться навколо мобілізаційного законопроєкту.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини