Головна Новини Суспільство Війна з Росією Напередодні зими ППО України стане ще міцнішим: яку допомогу передала Німеччина
commentss НОВИНИ Всі новини

Напередодні зими ППО України стане ще міцнішим: яку допомогу передала Німеччина

Німеччина передала Україні третій зенітно-ракетний комплекс IRIS-T

27 жовтня 2023, 16:45
Поділіться публікацією:

Як повідомляє портал "Коментарі", Німеччина передала Україні черговий пакет військової допомоги. До нього, зокрема, увійшов ще один, уже третій, зенітний ракетний комплекс протиповітряної та протиракетної оборони середнього радіусу IRIS-T, призначений для знищення літаків, гелікоптерів, безпілотних літальних апаратів та крилатих ракет.

Напередодні зими ППО України стане ще міцнішим: яку допомогу передала Німеччина

Німеччина передала Україні третій зенітно-ракетний комплекс IRIS-T

"Навіть якщо ситуація з безпекою в усьому світі продовжуватиме погіршуватися (а ми з великим занепокоєнням дивимось на Ізраїль і, відповідно, на Близький Схід), ми не припинимо підтримувати Україну. Ви можете покластися на нас, і ми зробимо все можливе. … Я радий, що ми змогли так швидко передати третій IRIS-T SLM. Він важливий для захисту України", – сказав міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус.

Крім цього, в рамках нового пакету допомоги Німеччина передала ракети в IRIS-T SLS (малого радіусу дії), а також 4 БТР (назва невідома), 4 танкові тягачі HX81, 4 танкові причепи, 6 машин прикордонної охорони. Передано 8 дронів Vector, 5 надводних дронів, 4 контрбатарейні радари GO 12, боєприпаси для РСЗВ MARS II, 10 тисяч захисних окулярів, 5 тисяч снарядів калібру 155 мм.

Цього року Німеччина, за даними уряду ФРН, передала нашій країні військову допомогу на 5,4 мільярда євро.

Україна також продовжує просити Берлін про надання далекобійних ракет Taurus, проте поки що німецький уряд заявляє, що не постачатиме Києву цю зброю.                                               

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи Україна може залишитися без підтримки США та ЄС: які ризики.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини