Головна Новини Суспільство Війна з Росією Намагаються обійти місто: росіяни активізувалися біля Вугледара
commentss НОВИНИ Всі новини

Намагаються обійти місто: росіяни активізувалися біля Вугледара

Зазначається, що окупанти зайшли на територію шахти "Південно-донбаська №1".

2 вересня 2024, 21:50
Поділіться публікацією:

 Російські окупаційні війська поновили спроби обійти місто Вугледар Донецької області з флангів, повідомляє аналітичний проєкт DeepState. За даними проєкту, в селі Водяне ситуація значно загострилася після того, як російські сили зайшли туди на чотирьох одиницях військової техніки разом з десантом. Бої за контроль над селом продовжуються, і українські сили намагаються вибити росіян.

Намагаються обійти місто: росіяни активізувалися біля Вугледара

Бої за Вугледар (фото з відкритих джерел)

Крім того, російські окупанти зайшли на територію шахти "Південно-донбаська №1". Ситуація на фронті навколо Вугледара залишається складною, і бої тривають.

Також повідомляється, що вранці 2 вересня до села Пречистівка просувалися дві ворожі колони, які об'єдналися в одну групу з восьми одиниць військової техніки та змогли проникнути до села з боку Павлівки. Бій за село триває.

DeepState проілюстрував ситуацію на карті, показуючи динаміку боїв у цьому регіоні.

Намагаються обійти місто: росіяни активізувалися біля Вугледара - фото 2

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що критична ситуація на фронті створила ризик для великого міста України.  OSINT-аналітик і журналіст Bild Юліан Рьопке повідомив, що ситуація на сході України залишається критичною і продовжує погіршуватися. Російські війська сконцентрували зусилля на захопленні міста Покровськ у Донецькій області, одночасно активізуючи бойові дії вздовж 50 км лінії фронту на південь до Вугледара. Активність також зафіксовано поблизу Торецька і Часового Яру, а російські загарбники вперше за останні два роки просунулися в Луганську та на сході Харківської області.

Рьопке підкреслив, що українська армія стикається з низкою викликів, таких як значна операція на Курщині, брак досвідчених солдатів і недостатня кількість кваліфікованих командирів. Крім того, підтримка Заходу в частині зброї та боєприпасів є недостатньою для теперішніх потреб.
 

 





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини