Головна Новини Суспільство Війна з Росією Нам потрібно більше російських полонених
commentss НОВИНИ Всі новини

Нам потрібно більше російських полонених

Україна потребує поповнення обмінного фонду

19 вересня 2022, 12:25
Поділіться публікацією:

Влада Києва запустила гарячу лінію для російських військових, які беруть участь в окупації України. Про це повідомляє Телеграм-канал "Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими" (КШППВ).

Нам потрібно більше російських полонених

Російські військовополонені Фото: із відкритих джерел

Зазначається, що цю гарячу лінію КШППВ запустив для того, аби допомогти російським солдатам безпечно здатися в полон із гарантією того, що з полоненими поводитимуться відповідно до норм міжнародного права.

На початку вересня українські війська розпочали контрнаступ на півдні та сході країни, який призвів майже до повного звільнення від російської окупації Харківської області. Відступ окупантів з цієї частини України часто був хаотичним – військові РФ залишили багато техніки та зброї, які поповнили боєприпаси ЗСУ.

Цей сценарій є наслідком не лише жахливого командування командирів чи нестачі постачання, а й слабкого морального духу російських солдатів. За інформацією британської розвідки, окупанти відчувають втому від бою, усвідомлення величезних втрат і фінансових проблем через невиплату так званих "бойових", які складають значну частину їхньої зарплати.

Усвідомлюючи це, українська влада й створила проєкт "Хочу жити", робота якого полягає у запуску цілодобової гарячої лінії для російських військових та їхніх родин. Його мета — допомогти російським солдатам безпечно здатися в полон.

При цьому КШППВ не приховує, що його головна мета — порятунок власних воїнів шляхом збільшення кількості військовополонених для подальшого їх обміну на українських військовослужбовців, що перебувають в полоні у ворога.

Нагадаємо, що Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими (КШППВ) було створено 11 березня 2022 року.

Раніше "Коментарі" розповідали про справжні причини масованих ракетних обстрілів окупантами української критичної інфраструктури.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини