Головна Новини Суспільство Війна з Росією Названо справжні причини ракетних ударів по електростанціям України
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо справжні причини ракетних ударів по електростанціям України

Як ворог намагається знизити ефективність Збройних сил України

12 вересня 2022, 15:18 comments2588
Поділіться публікацією:

Протягом останніх днів ворог активно обстрілює критичні об'єкти інфраструктури в Україні й останнім був ракетний удар по Харківській ТЕЦ, де постраждали її працівники. "Коментарі" вирішили поцікавитись в експертів, якою є справжня мета такої поведінки окупанта і чи вплине це на економіку нашої країни.

Названо справжні причини ракетних ударів по електростанціям України

РФ навмисне обстрілює критичну інфраструктуру Фото: з відкритих джерел

Знеструмлення Запорізької АЕС та обстріли ТЕЦ – це ланки одного ланцюга

Економічний експерт та співзасновник аналітичного центру "Українська фабрика думки" Юрій Гаврилечко переконаний, що головною метою руйнації нашої критичної інфраструктури є зменшення спроможності України до опору.

 "Саме від економічної спроможності залежить те, наскільки ефективно будуть діяти наші Збройні сили. Сучасна війна це не тільки безпосередньо героїзм людей, а й забезпечення армії усім необхідним. Нам безумовно допомагають партнери, але це не означає, що вони будуть усім її забезпечувати. Чим гіршою є ситуація в економіці України, тим складніше нашій армії буде воювати. Знищення об’єктів інфраструктури та зокрема генеруючих потужності робиться насамперед для того, щоб зменшити спроможність української армії через неспроможність економіки", — переконаний співрозмовник.

Експерт також зауважив, що знеструмлення Запорізької АЕС і обстріл ТЕЦ є подіями однієї мети окупанта.

"Майже одночасно відбулося дві події – окупанти повністю знеструмили Запорізьку АЕС і в цей самий день завдали ракетних ударів по ТЕЦ в різних областях. Скоріш за все, це абсолютно скоординовані дії, які свідчать про те, що єдиним варіантом розв'язання проблеми з російськими окупантами є їхнє фізичне знищення. І тут жодних дипломатичних варіантів бути не може", — сказав він.

Резюмуючи Гаврилечко наголосив, що електрична енергія в час війни є важливою не тільки для населення, а й для армії

"Зараз осінь, а відповідно потреби в електроенергії зростають і для потреб тилу, і військових. Пересидіти на дровах не вдасться. Без електроенергії важко буде забезпечувати армію військовою амуніцією, одностроями та безліччю речей які ми маємо і можемо виготовляти. Починаючи від шкарпеток і закінчуючи саперними лопатками. А без електроенергії це є неможливим", — наголосив експерт з економіки.

Ворог намагається представити Україну як ненадійного партнера

Своєю чергою експерт з політичних та економічних питань Георгій Біркадзе вважає, що така руйнуюча тактика ворога буде однією із найскладніших проблем цьогорічного опалювального сезону.

"Обстріли ТЕЦ у Харкові вчергове доводять, що нинішнього опалювального сезону головною проблемою для країни будуть не стільки достатні об'єми газу чи вугілля, які завжди в цю пору обговорювались найбільш гостро, а наслідки непрогнозованих ударів ворога по енергетичній інфраструктурі", — переконаний Біркадзе.

Однією з причин такої поведінки окупанта він називає намагання примусити українську владу піти на переговори з РФ.

"Цілей у такій поведінці ворога декілька. По-перше, нанести чергову порцію економічних втрат країні та змусити таким чином Київ піти на переговори, яких так потребує росія, щоб використати цей момент в якості тактичної паузи для перегрупування військ, їх додаткового озброєння, в тому числі й шляхом зовнішнього постачання, а також планування нових наступальних дій. По-друге, зробити непридатними до життя території, наближені до росії та псевдоутворень ДНР і ЛНР, шляхом каскаду техногенних катастроф, що можуть виникнути через вимкнену електроенергію, чи пошкоджені газопроводи в зимовий період", — впевнений він.

Крім того, на думку експерта, якою він поділився з порталом "Коментарі", пошкоджуючи нашу критичну енергетичну інфраструктуру росія буде також намагатися виставити Україну в якості ненадійного партнера, що не здатний виконати зобов'язання щодо важливих для багатьох європейських країн в нинішній період експортних поставок електроенергії. А це, за його словами, втрата не лише економічна, але й репутаційна в очах західного суспільства, яку очевидно буде підігрівати інформаційно кремлівська пропаганда.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, в яких областях вже вдалося відновити постачання електроенергії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини