Головна Новини Суспільство Війна з Росією Над якими містами ЗСУ ризикують втратити контроль: чи піде ворог на Запоріжжя
commentss НОВИНИ Всі новини

Над якими містами ЗСУ ризикують втратити контроль: чи піде ворог на Запоріжжя

Росіяни можуть намагатися прорватися до Запоріжжя

сьогодні, 09:42 comments1134
Поділіться публікацією:

Після захоплення Вугледара вже є загроза окупації для низки інших міст України. Над якими містами ЗСУ ризикують втратити контроль вже найближчим часом? Які плани росіян плани росіян для захоплення одного з ключових міст Донбасу – Покровська? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, проаналізувавши думки експертів.

Над якими містами ЗСУ ризикують втратити контроль: чи піде ворог на Запоріжжя

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Утримати Торецьк за такої динаміки буде проблематично

Полковник запасу, колишній спікер Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов в інтерв’ю "Фокусу" розповів, що серйозна загроза існує відразу для двох міст Донбасу – Селидового та Торецька. Тактика російських окупантів у Торецьку Донецької області схожа з битвою за Бахмут – однієї з найбільш кровопролитних у війні Росії проти України.

Експерт зазначив, нині ж повільне просування загарбників у Торецьку пояснюється втомою українських захисників та одночасною готовністю РФ зазнавати втрат і не шкодувати ресурси для досягнення цілей.

"Звичайно, утримати Торецьк за такої динаміки буде проблематично. У найближчій перспективі ЗСУ ризикують втратити контроль над Селидовим і Торецьком. Можливо, на цьому ЗС РФ зупиняться, адже не менш активні бої відбуваються на Лимано-Куп'янському напрямку", — прогнозує Селезньов.

Супротивники накопичують свої сили на Запорізькому напрямку

Колишній заступник очільника Генштабу Збройних сил України, генерал Ігор Романенко під час ефіру на каналі "Еспресо" зазначив, що російські окупанти для захоплення міста Покровськ (Донецька область) вирішили намагатися підійти до нього з двох боків.

"Тобто, оскільки противнику не вдалося захопити Покровськ, вони вибрали підхід оперативного роду дії, щоб підійти до нього з двох сторін. З півдня — це від Вугледара, Курахового в напрямку на Покровськ, а також загрожувати й з північного напрямку", – говорить експерт.

За його словами, супротивники також накопичують свої сили на Запорізькому напрямку, на тій території, де торік йшли бої, та українським військам вдалося звільнити землі в напрямку села Роботине. Росіяни там проводять наступальні дії, підготовку і зосередження своїх сил і засобів, крім того, завдають удари керованими авіаційними бомбами безпосередньо по Запоріжжю, тобто в напрямку Запоріжжя формується таке наступальне угруповання.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи дійсно фронт почав прогинатися: що відбулося після захоплення РФ Вугледару.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини