Головна Новини Суспільство Війна з Росією Над Україною можуть створити "зимовий щит": про що йдеться, і хто просуває ідею
commentss НОВИНИ Всі новини

Над Україною можуть створити "зимовий щит": про що йдеться, і хто просуває ідею

Берлін просуває ідею, щоб захистити Україну від російських атак у зимовий період

29 листопада 2023, 14:45 comments1068
Поділіться публікацією:

Союзники Києва по всьому світу мають докласти максимум зусиль, аби створити над Україною "оборонний щит". Це допоможе захистити українську державу від російських атак у зимовий період. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив глава МЗС Німеччини Анналена Бербок, пише "DW".

Над Україною можуть створити "зимовий щит": про що йдеться, і хто просуває ідею

Анналена Бербок. Фото: з відкритих джерел

"Метою Росії знову є громадянська інфраструктура", — заявила Бербок у кулуарах зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО у Брюсселі.

Подібні атаки мають позбавити українців взимку електрики та теплої води, пояснила глава МЗС Німеччини.

Берлін уже надав Києву електрогенератори та комплекси ППО Patriot, повідомила глава німецького зовнішньополітичного відомства, закликавши й інших союзників України по всьому світу наслідувати цей приклад.

Варто зазначити, що Німеччина є одним із лідерів серед країн, які надають нашим військам допомогу. Зокрема, Берлін надав кілька видів артилерії, танки Leopard більш старої та нової модифікації, системи ППО IRIS-T та Patriot, боєприпаси, автомобілі, дрони та інші види озброєння.

У листопаді речник Повітряних сил Юрій Ігнат повідомив, що незабаром Україна отримає ще один зенітно-рекетний комплекс Patriot від Німеччини. Зараз на бойовому чергуванні є два дивізіони цієї ППО, які здатні збивати балістичні ракети, зокрема над Києвом.

Читайте також на порталі "Коментарі" — з наближенням холодів тема російських атак на українську енергосистему і нашої готовності до цього стає більш обговорюваною. Міністр енергетики Герман Галущенко запевняє, що російська армія зараз масово не атакує ракетами та дронами енергетичну інфраструктуру, вичікуючи, коли стане холоднішою. При цьому Галущенко, як раніше президент України Володимир Зеленський, вважає справедливим завдавати ударів у відповідь по російській енергетичній інфраструктурі. Як оцінюєте дані заяви та загалом підготовку України до атак ворога по нашій енергосистемі? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини