Головна Новини Суспільство Війна з Росією Над Києвом збили безпілотник: командування Повітряних сил поширило заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Над Києвом збили безпілотник: командування Повітряних сил поширило заяву

БПЛА був збитий розрахунком мобільної вогневої групи

4 травня 2023, 23:42
Поділіться публікацією:

Сьогодні ввечері над столицею України зафіксовано прольот дрону — він був збитий. З цього приводу командування Повітряних сил України поширило заяву. Про це повідомляють "Коментарі".

Над Києвом збили безпілотник: командування Повітряних сил поширило заяву

Військові зробили заяву

"4 травня близько 20 години у Київської області, під час планового польоту, втратив керування БпЛА Bayraktar TB2. Оскільки неконтрольоване перебування БпЛА у небі столиці могло привести до небажаних наслідків, було прийнято рішення про застосування розрахунків мобільних вогневих груп. Ціль – знищено! Шкода, але це техніка, і такі випадки трапляються. Імовірно йдеться про технічну несправність, причини встановлюються. Внаслідок бойової роботи та падіння уламків БпЛА жертв та постраждалих немає", — йдеться у заяві.

"Байрактар ТБ2 (Тактичний Блок 2)" — турецький ударний оперативно-тактичний середньовисотний безпілотний літальний апарат (БПЛА) з великою тривалістю польоту, здатний виконувати дистанційно керовані або автономні польоти. Літаки та їхнє озброєння контролюються екіпажем на наземній станції керування. Виготовляється турецькою компанією Baykar Makina Sanayi ve Ticaret A.Ş., насамперед для збройних сил Туреччини.

Розробку БПЛА в основному приписують Сельчуку Байрактару, колишньому аспіранту MIT.

Станом на 26 листопада 2021 року, дрони TB2 налітали 400 000 годин у всьому світі. Найбільшим оператором безпілотників TB2 є турецька армія, але експортна модель була продана арміям низки країн. Туреччина широко використовувала безпілотник для ударів по цілях Робітничої партії Курдистану (РПК) і Загонів народної оборони (YPG) в Іраку та Сирії. У наступні роки безпілотники Bayraktar використовували низка інших країн світу в різних війнах, наприклад, Азербайджан у війні за Нагірний Карабах у 2020 році та українські сили під час російського вторгнення в Україну в 2022 році. Імовірно, "Байрактар" - перший безпілотний літальний апарат, який успішно вразив надводні цілі в бойових умовах.

Тим часом, експерт розповів, як Україна за допомогою дронів "знекровлює" Росію.

Росія може націлитись на підводні інтернет-кабелі: у НАТО заявили про небезпеку.

А директорка розвідки США розповіла про можливості російського наступу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Мой Господин

5 травня 2023, 09:27

БпЛА Bayraktar TB2. Самый лучший полет в истории 2022г.!


Новини