Головна Новини Суспільство Війна з Росією На Запорізькій АЕС виявили нерадіоактивний витік: у МАГАТЕ розповіли подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

На Запорізькій АЕС виявили нерадіоактивний витік: у МАГАТЕ розповіли подробиці

Експерти МАГАТЕ підтвердили, що безпосередніх проблем з ядерною безпекою немає

21 листопада 2022, 23:15
Поділіться публікацією:

У Міжнародному агенстві з атомної енергії заявили, що знайшли на Запорізькій АЕС нерадіоактивний витік, що стався через пошкодження резервуарів для зберігання конденсату. Також фахівці оцінили збитки від масованого обстрілу, що стався 20 листопада. Про це йдеться на сайті МАГАТЕ.

На Запорізькій АЕС виявили нерадіоактивний витік: у МАГАТЕ розповіли подробиці

Запорізька АЕС (фото з відкритих джерел)

Фахівці підтвердили, що безпосередніх проблем з ядерною безпекою наразі немає. Головне обладнання на станції не ушкоджене, попри серйозні руйнування території.

Натомість генеральний директор  МАГАТЕ Рафаель Гроссі повідомив, що це один з найсерйозніших інцидентів за останній час.

 Наразі підтверджено, що шість реактивних блоків знаходяться у стабільному статусі. Відпрацьоване паливо, свіже паливо та різного рівня реактивні відходи, що знаходяться у відповідних сховищах, цілісні. Але  фахівці МАГАТЕ побачили масштабні пошкодження на території Запорізької АЕС.

"Це зумовлює серйозне занепокоєння, оскільки чітко демонструє абсолютну інтенсивність атак на одну з найбільших у світі атомних електростанцій", — заявив Гроссі.

Окрім цього, експерти агенства знайшли різного рівня пошкодження в обладнанні станції, її будівлях, інфраструктурі. Представники МАГАТЕ повідомили, попри те, що більше атак на станцію не було, росіяни продовжують обстрілювати території в районі сусіднього міста Енергодар і промислової зони 

"Нам пощастило, що потенційно серйозного ядерного інциденту не сталося. Наступного разу нам може не пощастити", — заявив Гроссі 20 листопада і повідомив, що він активізував консультації щодо створення охоронної зони на Запорізькій АЕС.

Нагадаємо, що "Коментарі" повідомляли про те, що Путін хоче переходу Запорізької АЕС під контроль Росії.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини