На Заході вже знають, яка битва стане кульмінацією військової кампанії Кремля цього року

The Guardian пише, що росіяни кинуть усі сили на окупацію Покровська

Політична стратегія російського диктатора Володимира Путіна – окупація усієї Донецької області. Поєдинок за Покровськ, швидше за все, стане кульмінацією військової кампанії Москви. Як передає портал "Коментарі", такого висновку дійшли аналітики "The Guardian".

Автори матеріалу зазначають, що в останній місяць російські війська суттєво накопичували сили на Покровському напрямі. Зокрема, це може бути частиною широкомасштабного російського наступу, який розпочався із захоплення Авдіївки. Аналітики припускають, що його мета – розширити вузький виступ углиб території України та захопити місто Покровськ.

The Guardian зазначає, що росіянам Покровськ важливий, що місто є базою матеріально-технічного забезпечення та основним транспортним вузлом Збройних сил України.

Як пише видання, битва за Покровськ, найімовірніше, стане кульмінацією військової кампанії Москви цього року. При цьому журналісти наголошують, що навіть якщо російським військам вдасться повністю окупувати Покровськ, вони заплатять за це дуже велику ціну, як втраченими життями російських солдатів, так і знищеною військовою технікою.

Читайте також на порталі "Коментарі" - поки всі говорять про Покровськ, росіяни наблизилися до захоплення міста, яке трималося 2,5 роки.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Покровський напрямок вже не найактивніший: у Генштабі говорять про зміни на фронті.

Раніше "Коментарі" писали – місто Селідов стало однією з найскладніших точок для російських військ на Покровському напрямку. Система оборони, зведена вздовж адміністративного кордону, ефективно використовує рельєфні та природні особливості місцевості. Цей бар'єр, що включає канал, річку та терикон, дає українським силам висоту та ускладнює противнику можливість просування з північного напрямку до міста. Такою інформацією поділився військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко в інтерв'ю Євгену Кисельову на каналі "Фабрика новин".