Головна Новини Суспільство Війна з Росією На Заході вперше розповіли з чим США та ЄС підставили Україну: чому війна зайшла в глухий кут
commentss НОВИНИ Всі новини

На Заході вперше розповіли з чим США та ЄС підставили Україну: чому війна зайшла в глухий кут

Politico видало резонансний матеріал про те, що НАТО фальшивими обіцянками живить примарні надії України

18 липня 2024, 14:35 comments5831
Поділіться публікацією:

Після провального контрнаступу у 2023 році Україна почала усвідомлювати, що її сили не можуть повернути більше своєї території. Попри потік великої західної допомоги, Києву може бути важко утримати те, що він має – обставина, яка свідчить про те, що він почне розглядати переговори з Москвою, щоб припинити або навіть заморозити конфлікт шляхом перемир’я до того, як ситуація на полі бою погіршиться і простір для переговорів зменшиться. Як інформує портал "Коментарі", про це йдеться в матеріалі рейтингового видання "Politico".

На Заході вперше розповіли з чим США та ЄС підставили Україну: чому війна зайшла в глухий кут

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

"Але замість цього Вашингтон і європейські столиці, на жаль, подвоюють — принаймні риторично — стверджування, що Україна колись приєднається до НАТО. Насправді, після просування туманного "містка до можливого членства України перед самітом, під час зустрічі лідери НАТО заявили, що Україна знаходиться на "незворотному шляху" до вступу", — зазначає видання.

Автори матеріалу зазначають, нещодавно США також підписали з Києвом угоду про безпеку терміном на 10 років і схвалили використання зброї США українськими силами по цілях у Російській Федерації. Тим часом, підтриманий лідерами країн Балтії, президент Франції Еммануель Макрон запропонував відправити сухопутні війська НАТО в Україну. Голова Об’єднаного комітету начальників штабів США натякнув, що розгортання інструкторів НАТО в Україні є неминучим.

Втім, видання наголошує, що було б нерозумно прийняти Україну до НАТО — зараз чи коли-небудь. Будь-який можливий сценарій вступу України представляє нерозв’язну дилему: країну не можна прийняти, поки вона перебуває у стані війни з Росією — головне тому, що це негайно закине НАТО та Росію в ядерну кризу. Крім того, будь-яке зобов’язання захищати Україну в майбутньому не буде надійним стримуючим фактором. Андеррайтер альянсу, США, вже чітко продемонстрував, що не воюватиме та ризикуватиме ядерною війною від імені України, навіть коли на карту поставлено виживання останньої, оскільки США не мають життєвого інтересу в цьому.

"Простіше кажучи, обіцянки Заходу – порожні балачки, а членство України в НАТО наразі не розглядається. Пропозиція Макрона виглядає досить несерйозною, а пакт США є по суті символічним", — пише видання.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Politico назвало найкращий з можливих варіантів для України у війні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини