Головна Новини Суспільство Війна з Росією Politico назвало найкращий з можливих варіантів для України у війні
commentss НОВИНИ Всі новини

Politico назвало найкращий з можливих варіантів для України у війні

Україні потрібно приймати нелегкі рішення по війні та розпочинати переговори, вважають західні експерти

18 липня 2024, 14:02 comments1235
Поділіться публікацією:

Наразі найкращий варіант для України – це окопатися та прийняти оборонну стратегію, одночасно починаючи переговори про мир або принаймні про перемир’я. Західна допомога може допомогти Києву утримувати свої лінії фронту та переслідувати російські об’єкти протягом деякого часу, але вона не може замінити остаточну нестачу живої сили в Україні, особливо в той час, як власна промислова база Заходу відчуває напруження. Продовження війни лише обіцяє подальше виснаження українських сил і зрештою ймовірність або фронтового, або політичного краху. Як інформує портал "Коментарі", про це йдеться в матеріалі рейтингового видання "Politico".

Politico назвало найкращий з можливих варіантів для України у війні

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Автори матеріалу зазначають, що з великою вірогідністю Росія може не погодитись прийняти перемир’я щодо територіального статус-кво, і переговори можуть тривати роки. Але риторика НАТО спонукає відкласти не певний мир, а перші кроки до нього. Це вимагає політичного зрушення в бік визнання того, що війна не закінчиться повною справедливістю для України та Росії.

"Україна також не є монолітом непохитної опори для повернення всієї території будь-якою ціною. Зростаюча кількість українців напевно хотіла б змінити курс і перестати кидати людей на все більш недосяжні цілі. Фальшиві західні обіцянки підтримують менш практичну альтернативу. Крім того, хоча ціна помилкової надії лягає здебільшого на Україну, це також збільшує ризик для американців та інших членів НАТО. Чим довше затягується війна, тим більше зростає загроза ескалації", – йдеться в статті.

При цьому аналітики Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що Кремль готує росіян до тривалої війни в Україні, мету якої у вигляді руйнування української державності нібито буде досягнуто протягом 10 років. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті.

Американські аналітики зазначають, що заступник голови Ради безпеки Росії Дмитро Медведєв в інтерв'ю російському виданню "Аргументи і факти" 17 липня сказав, що "недаремно" генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг припустив, що Україна може приєднатися до альянсу протягом наступних десяти років. Медведєв заявив, що Україна "ніколи" не приєднається до НАТО, тому що керівництво НАТО зміниться до 2034 року і тому, що "цілком можливо, що горезвісна країна 404 теж не існуватиме".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини