Головна Новини Суспільство Війна з Росією На Заході визнали, що у росіян нова тактика, вони просуваються на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

На Заході визнали, що у росіян нова тактика, вони просуваються на Донбасі

ЗСУ досі страждають від нестачі солдатів та проблем із командуванням

27 липня 2024, 16:05
Поділіться публікацією:

Країна-агресор змогла вдосконалити свою тактику, що забезпечило їй поступове просування на фронті Донецької області. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Washington Post.

На Заході визнали, що у росіян нова тактика, вони просуваються на Донбасі

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

Видання зазначає, що повторне вторгнення росіян у Харківську область, хоч і дало вкрай обмежені здобутки, але змогло відтягнути на себе українські резерви.

"Ця стратегія розумна: ти намагаєшся зосередити силу свого ворога в одному напрямку, а потім відволікти його в іншому. Їхня перша мета — знищити нас. Друге — підштовхнути нас, щоб вони могли отримати більше важелів для мирних переговорів і отримати від нас більше. Вони майже на межі захоплення Донецької області", — каже 30-річний Олександр, командир батальйону 47-ї бригади, який воює під Очеретиним.

Російські війська зараз тиснуть по дузі з трьох ключових точок: Годинник Яр, на захід від міста Бахмут; через невелике промислове місто Торецьк; й у сільській місцевості на захід від села Очеретине, розташованого на стратегічному височини на північний захід від Авдіївки.

"Хоча в інших місцях йдуть інтенсивні бої, зокрема в Куп'янську на північному сході та в деяких точках уздовж південного фронту, наступ на Донбасі є помітною зміною тактики російського командування, яка, схоже, навчилася на минулих помилках і тепер досягає стабільних успіхів для Кремля" , що також загрожує українському місту Костянтинівці, яке розташоване на стратегічній магістралі", — пише WP.

Декілька українських командирів пояснили прискорення бойових дій тим, що Росія значно збільшила свої можливості радіоелектронного глушення, щоб стерти попередню перевагу України у використанні дронів-камікадзе.

Українські військові також відзначили зростання росіянами авіаційних бомб, особливо плануючих бомб. За їхніми словами, це завдає значної шкоди та впливає на бойовий дух захисників.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чого чекати на фронті найближчими місяцями: коли закриється вікно можливостей.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини