Головна Новини Суспільство Війна з Росією На Заході визнали, що дві країни, які активно йшли до ЄС, тепер під впливом Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

На Заході визнали, що дві країни, які активно йшли до ЄС, тепер під впливом Путіна

Politico пише, Путін бере гору в битві за Молдову та Грузію

сьогодні, 16:50
Поділіться публікацією:

Москва поступово перемагає у боротьбі з ЄС за вплив на Молдову та Грузію. Це має стати добрим уроком для Європи. Як передає портал "Коментарі", про це пише Politico, аналізуючи вибори у цих двох країнах.

На Заході визнали, що дві країни, які активно йшли до ЄС, тепер під впливом Путіна

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Журналісти зазначають, що протягом багатьох років ЄС був упевнений, що його ліберальний демократичний порядок денний зрештою відведе Грузію та Молдову від орбіти Кремля на Захід.

"Вибори цього тижня свідчать про те, що це оптимістичне бачення ЄС стає дедалі невизначенішим", — йдеться у статті.

Так, у неділю Молдова з мінімальною кількістю голосів проголосувала за членство в ЄС — 50,4% виборців "за". Автори статті посилаються на численні заяви про те, що Росія спромоглася "купити" значну кількість молдавських виборців, і лише дивом проросійський табір не здобув перемогу. Замість того, щоб продемонструвати єдність країни, голосування створило нову небезпечну лінію розмежування та переконало Кремль, що варто спробувати розхитувати результат, пише видання.

Натомість популістська партія "Грузинська мрія", яка, як очікується, переможе у суботу на виборах у кавказькій країні, має намір дотримуватися неліберальної програми, яка унеможливить членство в ЄС, пише Politico.

Видання наводить заяву експерта вашингтонського Фонду захисту демократій Івани Страднер, яка вважає, що настав час західним політикам усвідомити той факт, що війна Росії не обмежується лише Україною – вона спрямована на боротьбу з демократичним світом у будь-якому місці, на яке Москва вважає, що може вплинути .

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи досяг Путін свого у Молдові: головні висновки з виборів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини