Головна Новини Суспільство Війна з Росією На Заході сказали, коли РФ може піти в черговий великий наступ: які загрози
commentss НОВИНИ Всі новини

На Заході сказали, коли РФ може піти в черговий великий наступ: які загрози

Росія цього літа уже не буде планувати проведення великого наступу на фронті

5 серпня 2024, 15:25
Поділіться публікацією:

Росія не планує розпочинати новий скоординований наступ уздовж лінії фронту на сході України цього літа. Зокрема, цю інформацію підтверджують як західні аналітики, так і влада в Києві, повідомляє Newsweek.

На Заході сказали, коли РФ може піти в черговий великий наступ: які загрози

Війна в Україні

Зокрема, видання із посиланням на слова представника Гур Міноборони Андрія Юсова повідомляє, що повторення широкомасштабного наступу по всій лінії фронту, як у лютому 2022 року, наразі не розглядається.

Як відзначило видання, на початку повномасштабного вторгнення в лютому 2022 року, Кремль швидко розширив свою сферу впливу з частин Донецької та Луганської областей, які перебували під контролем сепаратистів, на північну та східну частини України. Восени 2022 року Україна провела блискавичний контрнаступ, відбивши територію, зокрема на північному сході Харківської області.

Однак, відзначають журналісти, Росія поступово захоплювала території на сході України, заявивши про взяття міста Авдіївка в лютому 2024 року та продовживши просування на захід. Війська Москви наблизилися до стратегічного міста Покровськ, де відбуваються найзапекліші бої.

Newsweek нагадало, що на початку травня Росія розпочала наступ на Харківську область, проте Україна швидко заявила, що це відволікання від гарячих точок на сході. Наприкінці липня Інститут вивчення війни заявив, що російські війська не зможуть провести нову літню наступальну операцію через матеріальні та людські обмеження.

Аналітики з Royal United Services Institute (RUSI) погоджуються з цією оцінкою, але вважають, що ситуація "крихка для обох сторін" і "дуже непередбачувана". Росія веде війну на знищення, намагаючись виснажити українські сили до того, як в Кремля закінчаться власні ресурси.

Москва отримувала озброєння від Ірану, Китаю та Північної Кореї, одночасно активізувавши свою оборонну промисловість та використовуючи великі запаси радянської техніки. Незважаючи на це, успіхи Росії супроводжуються значними втратами серед її особового складу, і в останні місяці Україна часто повідомляла про понад 1000 втрат серед російських військових щодня.

При цьому, як відзначає видання, Україна отримує значну допомогу від західних партнерів, включаючи військову техніку. Однак, виникають питання щодо майбутніх поставок військової допомоги, особливо якщо Дональд Трамп здобуде перемогу на виборах у США.

Президент України Володимир Зеленський підтвердив, що винищувачі F-16 вже надійшли до України. Київ сподівається використати ці літаки для посилення протиповітряної оборони та відбиття російських атак.

Аналітики припускають, що масштабний наступ з боку Росії може статися наступного року, хоча до цього часу Москва може провести менш масштабні операції. Наступальні дії зазвичай відбуваються навесні чи влітку, уникаючи сезону дощів, який настає після зими або пізньої осені.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що в РФ прийняли політичне рішення будь-якою ціною захопити Донецьку область.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини