Головна Новини Суспільство Війна з Росією На Заході розповіли, до чого вже призвів наступ у Курській області
commentss НОВИНИ Всі новини

На Заході розповіли, до чого вже призвів наступ у Курській області

Український наступ у Курську область вже створив багато проблем для Москви

13 серпня 2024, 10:52 comments8982
Поділіться публікацією:

Українська бронетехніка практично безперешкодно прорвала російський кордон, прикриваючи потік піхоти. Найбільше іноземне вторгнення до Росії з часів Другої світової війни продовжується. Як передає портал "Коментарі", про це пише The New York Times.

На Заході розповіли, до чого вже призвів наступ у Курській області

Танк. Фото з відкритих джерел

Зазначається, що перехід на російську землю був важливим моментом для України у її війні з Росією. Протягом першого місяця війни Україна справді завдала удару у відповідь вертолітним штурмом через кордон і регулярно бомбила російські нафтопереробні заводи та аеродроми за допомогою безпілотників. Два менші попередні вторгнення до Росії груп російських емігрантів за підтримки української армії закінчилися швидким відступом.

Але до минулого тижня українські війська не вторгалися до Росії. ЗСУ легко прорізали слабко захищений кордон, просунувшись на десятки кілометрів углиб Росії і змінивши історію війни після похмурого року. Захоплено два десятки населених пунктів.

Напад на прикордонну заставу "Суджа" залишив жахливу сцену руїн лише за кілька сотень кілометрів на південь від Москви. ЗСУ зайшли на територію Росії на кілька десятків кілометрів.

У понеділок близько десятка українських військових у хірургічних масках лаялися, виймаючи мертвих російських солдатів, закриваючи їх у мішки для трупів. Застава явно не була готова до танкового та артилерійського штурму.

Україна готувалася таємно. Густе літнє листя в дубово-кленових лісах ховало важку техніку. Вигадані навчання приховували пересування військ. Солдати розійшлися і ночували в покинутих будинках.

Лише в останній момент, за словами заступника командира української бригади, навіть старшим офіцерам повідомили про настання. Командир, який попросив назвати його прізвище та звання, підполковник Артем повідомив, що викликав підлеглих офіцерів на нараду на узбіччя у лісі для оголошення про настання. Це було за три дні до операції. Пересічні солдати впізнали лише напередодні.

Стратегія полягала в тому, щоб швидко прорвати оборону на кордоні та маневрувати на дорогах, блокуючи російські контратаки та використовуючи переваги горбистого ландшафту в цій частині Росії, що перемежовується болотами та озерами, що обмежує можливості росіян рухатися дорогами.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чому у війні-2024 в України виникли серйозні проблеми: як виправити ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини