Головна Новини Суспільство Війна з Росією На Заході раптом заявили про шкоду від навчання українських солдатів
commentss НОВИНИ Всі новини

На Заході раптом заявили про шкоду від навчання українських солдатів

За інформацією The Telegraph, навчання українських солдатів шкодить боєздатності британської армії

11 вересня 2024, 15:50 comments1811
Поділіться публікацією:

Міністерство оборони Великобританії бідкається, що військова підтримка, яка надається Україні, "обмежила" можливості армії з підготовки власних солдатів, оскільки скоротила доступність навчальних об'єктів. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Telegraph, з посиланням на опубліковану доповідь.

На Заході раптом заявили про шкоду від навчання українських солдатів

Навчання українських солдатів. Фото з відкритих джерел

Зазначається, що через підготовку військовослужбовців ЗСУ на полігонах у Британії заявки британських армійських підрозділів на проведення тренувальних занять у 2023 році було відкладено у вісім разів частіше, ніж у 2019 році.

"Це пояснюється тим, що чверть навчальних площ армії використовується для операції Interflex – програми базової підготовки піхоти у Великій Британії, в якій взяли участь понад 45 тисяч українських новобранців", — пише видання.

Як зазначив голова Аудиторського офісу Гарет Девіс, плануючи майбутню підтримку України, Міністерство оборони має знайти баланс між стратегічними інтересами Великої Британії та підтримкою її власного військового потенціалу, включаючи забезпечення належних запасів обладнання та достатньої підготовки британських військ.

Читайте також на порталі "Коментарі" — велика частина військової допомоги, яку Великобританія передала Україні, складалася зі старого спорядження, яке б самі британські військові вже ніколи не використовували. Якби не постачання Україні, то це військове спорядження мало бути утилізовано. Наприклад, це стосується армійських черевиків, які вже були непридатні для використання. Про це свідчить заява Державного контролю Великобританії, повідомляє Financial Times.

Також видання "Коментарі" повідомляло – це може стати серйозною проблемою: чому Сирський не може надіслати нові бригади на фронт.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини