Головна Новини Суспільство Війна з Росією На Заході пояснили, чому для України мало приводів для радості через Курську операцію
commentss НОВИНИ Всі новини

На Заході пояснили, чому для України мало приводів для радості через Курську операцію

Аналітики The Telegraph вважають, що Курська операція не змогла змінити перебіг подій на полі бою

5 вересня 2024, 08:00
Поділіться публікацією:

На Заході вважають, що, крім підняття морального духу українців, Курська операція у військовому плані ні до чого не призвела. Але при цьому визнають, що Україні вдалося захопити майже 1300 квадратних кілометрів російської території та взяти під контроль Суджу – важливий газовий експортний вузол для російського Транссибірського трубопроводу. Крім того, Україна створила військову адміністрацію та має достатньо бронетехніки, що скупчилась на Сумщині, щоб посилити свій військовий контингент. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Telegraph.

На Заході пояснили, чому для України мало приводів для радості через Курську операцію

Курська область. Фото: з відкритих джерел

Видання зазначає, що хоча з погляду моралі цей нахабний гамбіт Києва вдався, цього не можна сказати про військову точку зору.

"І все ж…це масове підвищення морального духу не призвело до покращення ситуації на передовій в Україні. Росія окупувала Нью-Йорк і Межове, що біля Авдіївки, і на порозі захоплення донецького логістичного вузла Покровськ. Захоплення Росією 93 квадратних миль території України в серпні помітно більше, ніж 21 квадратна миля, яка була в середньому протягом перших семи місяців 2024 року. Окрім 2-кілометрового просування 3-ї окремої десантно-штурмової бригади України проти оточених позицій Росії в Харкові, Київ має небагато військові успіхи для святкування", – пояснює видання.

Апатія російської громадськості щодо ситуації в Курській області гарантує, що Росія навряд чи відтягне сили з Донецька для захисту своєї землі. Армія пропагандистів Путіна нормалізувала захоплення Україною території в Курську, а туманна обіцянка остаточної поразки Києва заспокоїла більшість росіян.

Крім того, виявлення обмеженої ескалаційної спроможності Росії також не прискорило отримання дозволів на передачу складної зброї Україні. Хоча США мають включити ракету повітря-поверхня (JASSM) в осінній пакет постачання озброєнь, технічні проблеми можуть змусити Україну чекати на місяці, щоб їх отримати. Німеччина не схвалила експорт крилатої ракети Taurus, а Вашингтон не розблокував використання британських ракет Storm Shadow проти російських цілей.

Тому хоча вторгнення України відновило фактор гарного настрою після важкого року військових невдач і розчарувань, але відчутні військові успіхи ще не відбулися, якщо вони колись відбудуться.

Читайте також на порталі "Коментарі" — прорив у Курську область показав уразливість РФ: на що нездатна російська армія.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини