Головна Новини Суспільство Війна з Росією На Заході оцінили удари ATACMS: по чому б'є і до чого готується Україна
commentss НОВИНИ Всі новини

На Заході оцінили удари ATACMS: по чому б'є і до чого готується Україна

У період із середини квітня до середини червня у Криму було пошкоджено близько п'ятнадцяти ЗРК С-300 та С-400

5 липня 2024, 15:30
Поділіться публікацією:

Після прибуття американських ракет далекого радіусу дії ATACMS українська армія почала знищувати російську протиповітряну оборону в тимчасово окупованому Криму в рамках кампанії блокування її логістичних маршрутів. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише видання "Le Monde".

На Заході оцінили удари ATACMS: по чому б'є і до чого готується Україна

Ракети ATACMS. Фото: з відкритих джерел

У матеріалі йдеться, дуже схоже, що, незважаючи на посилення тиску РФ на східному та північному фронтах, українська армія відповідно до вказівок президента Володимира Зеленського має на меті зробити Крим швидше завадою, ніж перевагою.

"Тилова база, центр, форпост... Півострів залишається найважливішою частиною російської військової позиції в Україні та найціннішим призом Москви. Але його відносна географічна ізоляція може також стати його ахіллесовою п'ятою. Перекриття вузьких логістичних шляхів, що пов'язують Крим з Росією, зробить ситуацію неприйнятною для дислокованих там військ, а також для підрозділів, які утримує південні області – Херсонську, Запорізьку та Донецьку”, – йдеться у публікації.

За інформацією Центру стратегічних комунікацій української армії, у період із середини квітня до середини червня у Криму було пошкоджено близько п'ятнадцяти ЗРК С-300 та С-400.

Наголошується, що таку очевидну вразливість можна пояснити тим, що "квазібалістичні ракети ATACMS, що запускаються з реактивних систем залпового вогню HIMARS або M270, здатні відхилятися від стандартної дугової траєкторії, роблячи швидкі повороти та коригуючи курс".

"Вони здатні вразити С-400, які від початку не були розраховані на серйозну антибалістичну роль", — вважає співробітник Центру аналізу європейської політики (CEPA) у Вашингтоні Федеріко Борсарі.

На думку співробітника Інституту стратегічних та оборонних досліджень (IESD) Тібо Фуйє, ЗСУ змогли стабілізувати фронт, але вони не мають можливості перейти в наступ. Тому українці прагнуть діяти іншими способами, і Крим – це та вісь, яка дає найбільші можливості.

Читайте також на порталі "Коментарі" — більше попереджень не буде: в Україні звернулися до туристів, які зібралися до Криму.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини