Головна Новини Суспільство Війна з Росією На Заході назвали сюрприз літа, який продемонструвала Україна: проте це не змінило хід війни
commentss НОВИНИ Всі новини

На Заході назвали сюрприз літа, який продемонструвала Україна: проте це не змінило хід війни

Блискавичне вторгнення України в Росію не змінило хід війни, але політично мало значний вплив

4 вересня 2024, 15:40 comments1297
Поділіться публікацією:

Блискавичний прорив України до Росії мав на меті змусити Москву припинити агресію. Проте цей трюк хоча й зруйнував уявлення про безвихідь, але не змінив хід війни. Так відбулося ще й через те, що політика Заходу дозволяє Україні вести війну, але не вигравати її чи виживати після неї. Як інформує портал "Коментарі", про це пише  видання "Le Monde".

На Заході назвали сюрприз літа, який продемонструвала Україна: проте це не змінило хід війни

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що у похмурій і смертоносній війні, яка загрожувала зайти в глухий кут, українські війська 6 серпня розпочали операцію, якої ніхто, і тим більше російський агресор, не очікував: вторгнення на територію загарбника.

Здивований зухвалістю маневру, Кремль став свідком капітуляції сотень своїх призовників – принаймні тих, хто ще живий – які мали охороняти кордон, евакуювали 200 000 мирних жителів і спостерігали за просуванням української армії. Майже місяць потому київські війська все ще у Курській області, де контролюють близько 1200 квадратних кілометрів російської території.

"Чи змінив цей переворот хід війни? Військово — ні. Водночас російські війська продовжували просуватися на схід України. Стратегічне місто Покровськ ось-ось впаде, його населення евакуюють. Фронт знову руйнується, ще швидше, ніж під Бахмутом і Авдіївкою", — йдеться в матеріалі.

Замість того, щоб розпочати повномасштабний контрнаступ, щоб відбити українське вторгнення, Володимир Путін віддав перевагу криваво помститися ракетним залпом по кількох українських містах.

Проте з політичного погляду наступ України має переваги. Після провалу контрнаступу у 2023 році, який був настільки широко розголошений, що росіяни мали достатньо часу, щоб підготуватися до нього, це несподіване вторгнення підвищило український моральний дух і розвіяло ідею повного глухого кута. Українська армія повернула ініціативу. Це ще раз виявило вразливі місця російської розвідки.

Наступ України також суперечить легенді про невичерпну російську силу. І хоча Києву байдуже до російських територій, захоплених його військами після 6 серпня, оскільки, на відміну від Росії, Україна не проводить загарбницьку стратегію, це завоювання все одно може мати вагу в переговорах.

Читайте також на порталі "Коментарі" — скільки військ РФ довелося перекинути з України до Курської області: відповідь Зеленського.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини