Головна Новини Суспільство Війна з Росією На Заході назвали головну відмінність Курської операції від літнього контрнаступу 2023 року
commentss НОВИНИ Всі новини

На Заході назвали головну відмінність Курської операції від літнього контрнаступу 2023 року

Курська операція була краще організована, ніж літній контрнаступ 2023 року, вважають аналітики

14 серпня 2024, 14:57 comments2685
Поділіться публікацією:

Операцію ЗСУ у Курській області було організовано значно краще, ніж літній контрнаступ у 2023 році на півдні України. Це і є головною відмінністю та складовою успіху українців влітку 2024 року. Як передає портал "Коментарі", про це в інтерв'ю ВВС заявив високопоставлений британський військовий, який говорив на умовах анонімності.

На Заході назвали головну відмінність Курської операції від літнього контрнаступу 2023 року

Бої у Курській області. Фото з відкритих джерел

"Найвражаюча річ у цьому вторгненні це те, наскільки добре українці оволоділи загальновійськовою війною, розгорнувши все від протиповітряної оборони до радіоелектронної боротьби, а також бронетехніки та піхоти. Вражаюче", — заявив британський військовий.

Схоже, що українці також використали частину сучасної зброї, наданої Заходом, — наприклад, німецькі Marder та іншу бронетехніку — набагато ефективніше, ніж вони робили це під час минулорічного невдалого літнього наступу, пише ВВС.

Вже лунають думки, що Україна зараз може виводити війська з Курської області, бо завдання "втерти носа Путіну" виконано успішно, а війська ще потрібні на Донбасі. Але інші оглядачі кажуть, що такий погляд означає, що сенс операції буде зведений нанівець. По-перше, у такому разі РФ вже не потрібно буде перекидати війська з фронту. По-друге, тоді Україна втратить важливий козир у можливих мирних переговорах.

"Зрозуміло одне. Присутність на російській території іноземних сил з України — країни, яка, на думку президента Путіна, навіть не повинна існувати як незалежна держава, — неприпустимо. Він кине все можливе для вирішення цієї проблеми, одночасно продовжуючи тиск на Україну на Донбасі та караючи її народ новими ударами безпілотників та ракет. Його роздратування було виразно видно на кадрах російського телебачення, де він головував на екстреній нараді у Москві", — пише ВВС.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи справді місто Суджа повністю зачищене: Олександр Сирський зробив заяву.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини