Головна Новини Суспільство Війна з Росією На Заході кажуть, що після втрати Вугледара до Києва постали серйозні питання: про що йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

На Заході кажуть, що після втрати Вугледара до Києва постали серйозні питання: про що йдеться

WELT пише, що втрата Вугледару породжує питання до стратегії Києва.

сьогодні, 10:05 comments1733
Поділіться публікацією:

Поки що немає підстав говорити, що окупація Вугледару стане великою перемогою для Росії, особливо з огляду на ціну, за яку було отримано це місто на Донбасі. Але й до стратегії України є серйозні питання. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише німецька газета "WELT".

На Заході кажуть, що після втрати Вугледара до Києва постали серйозні питання: про що йдеться

Вугледар

За два з половиною роки війни російські окупанти зробили кілька невдалих спроб захопити Вугледар штурмом. У мережі є безліч відео та фотопідтверджень того, як росіяни втрачали величезну кількість техніки та живої сили, намагаючись прорватися до міста-фортеці. Зрештою, трофеєм росіян стало зовсім зруйноване місто, де від довоєнних 14 тисяч жителів залишилася чи сотня.

"Це не схоже на звільнення, яке хотів би бачити Кремль у цьому випадку", — пише автор публікації.

Зазначається, що з військової точки зору досягнення росіян теж не таке очевидне. Хоча місто справді дає перевагу висоти, адже лежить на пагорбі та ще й має багатоповерхову забудову, наступати все одно доведеться самим росіянам. І робитимуть вони це в голому степу, який лежить далі на північ. А з погіршенням погоди робити це доведеться у суцільному бруді.

Автори матеріалу запитують, наскільки неминучою для України була втрата Вугледара. Для операції в Курській області Київ нагромадив війська, які можна було використати для оборони Вугледара.

"План зробити Путіна більш готовим до переговорів шляхом окупації частин російської території, здається, поки не працює. Оптимісти в Києві, мабуть, відповіли б: "Фортеця Вугледар" виконала своє завдання і коштувала російській армії ресурсів на два з половиною роки. що путінські війська загрузнуть у бруді українських степів. Найближчі місяці покажуть, чи мають рацію вони", — підсумував автор.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна повністю втратила контроль над Волноваським районом Донецької області. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє український моніторинговий проект DeepState, який відстежує актуальну ситуацію на фронті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини