Головна Новини Суспільство Війна з Росією На Заході хапаються за голову: як Путін зробив так, що росіяни самі погоджуються на смерть
commentss НОВИНИ Всі новини

На Заході хапаються за голову: як Путін зробив так, що росіяни самі погоджуються на смерть

Le Monde пише про те, що в Росії померти вигідніше, ніж жити, Путін створив у Росії дивну економіку смерті

31 серпня 2024, 08:40 comments8605
Поділіться публікацією:

У спробі знищити Україну російський диктатор Володимир Путін створив у країні дивну економічну модель, за якої для росіян вигідніше померти на фронті, ніж жити і працювати. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише французька газета Le Monde.

На Заході хапаються за голову: як Путін зробив так, що росіяни самі погоджуються на смерть

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

Кремль усіма силами прагне залучити нових добровольців для відправлення на лінію фронту. Заманювати намагаються величезними грошовими виплатами, що йдуть із федерального та регіональних бюджетів.

У липні Путін вирішив подвоїти щомісячну зарплату контрактників, які беруть участь у "СВО" з 195 000 рублів до 400 000 рублів (4,4 тисяч доларів). Це вдесятеро більше, ніж середня зарплата російських військових у мирний час.

До цього додається одноразовий бонус у розмірі 1,2 мільйона рублів (13 тисяч доларів), що виплачується за підписання контракту. До цього безподаткового доходу додаються різні привілеї для військовослужбовців та їхніх сімей, у тому числі пільгова іпотека, вступ до найпрестижніших вишів країни без вступних іспитів, комфортна пенсія та соціальний статус.

А у разі загибелі на фронті такого добровольця його сім'я отримає космічні за російськими мірками 11 мільйонів рублів (понад 120 тисяч доларів). Щоправда, тут сума залежить від регіону.

"З'явилася дивна економічна модель, згідно з якою мертвий росіянин заробляє для своєї сім'ї більше, ніж живий. Фактично, якщо чоловік вирішить піти воювати і помре у віці між 30 і 35 роками, тобто у віці, коли він найактивніший і перебуває у найкращій формі за все своє життя, його смерть буде "вигіднішою" з економічної точки зору, ніж її майбутнє", — пише Le Monde.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Росія окупувала черговий населений пункт на Донеччині: подробиці від DeepState.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини