Головна Новини Суспільство Війна з Росією На Заході б'ють на сполох: що може призвести до обвалу фронту в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

На Заході б'ють на сполох: що може призвести до обвалу фронту в Україні

За інформацією FT, захоплення Покровська може підірвати оборону ЗСУ

2 вересня 2024, 09:40
Поділіться публікацією:

Російське командування не ставить своїм пріоритетом за будь-яку ціну вибити ЗСУ з Курської області. Мета Кремля не змінилася. Москва хоче захоплення нових територій, тож українським військам доводиться відступати на сході Донецької області. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться у статті "Financial Times".

На Заході б'ють на сполох: що може призвести до обвалу фронту в Україні

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Автори матеріалу зазначають, захоплення Покровська може підірвати оборону ЗСУ на решті територій регіону, оскільки він служить транспортною магістраллю до Краматорська та Костянтинівки, а також забезпечує автомобільне сполучення з центральною Україною.

За даними британського Міноборони, окупаційні війська знаходяться в межах 10 кілометрів від міста, проте їхнє просування може сповільнитися після наближення до більш забудованих районів. Російських загарбників бачили у Селидове, сам Покровськ залишили вже тисячі людей.

Рішення Москви залишати свої сили на Донбасі є однією з причин того, що росіяни не можуть витіснити українські війська зі своєї території. В американському Інституті вивчення війни кажуть, що командування РФ "вкрай неохоче" відводить боєздатні підрозділи з прифронтових районів навколо Покровська та Торецька.

Російські воїнкори повідомляють про перекидання бійців 15-ї мотострілецької та 1-ї Слов'янської мотострілецької бригади. Також окупанти перекинули сили з менш пріоритетних ділянок фронту у Харківській та Запорізькій областях.

Читайте також на порталі "Коментарі" — заступник командира Третьої штурмової бригади Максим Жорін у себе в Telegram зазначив, що Покровський напрямок став найгарячішим на фронті. Там тривають тяжкі бої. Прогнози розвитку подій невтішні. Втрата Покровська для України може мати серйозні наслідки.

"Втрата Покровська для України справді може мати надзвичайно серйозні наслідки. За такого сценарію російська армія матиме відразу кілька варіантів для подальших наступальних дій", — зазначив він.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини