Головна Новини Суспільство Війна з Росією На «Ямалу» та «Азові» ніхто не зупиниться. У ВМС назвали нові цілі для атак
commentss НОВИНИ Всі новини

На «Ямалу» та «Азові» ніхто не зупиниться. У ВМС назвали нові цілі для атак

Українські сили продовжують методично знищувати ворожий флот, про це в ефірі 24 каналу повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук. За його словами, у ВМС є нові цілі для ударів

25 березня 2024, 18:50
Поділіться публікацією:

Протягом останнього часу Сили оборони продовжують знищувати російський флот у Чорному морі. Зокрема, нещодавно були атаковані БДК "Ямал" та "Азов". Проте, як відзначив Плетенчук у ворога ще є кораблі, які є потенційними цілями для військово-морських сил.

На «Ямалу» та «Азові» ніхто не зупиниться. У ВМС назвали нові цілі для атак

Дмитро Плетенчук

За його словами, першочерговими цілями для українських військових стануть кораблі загарбника, які несуть найбільшу загрозу для України. Мова йде про кораблі, з яких по території України випускають крилаті ракети.

Як відзначив Плетенчук, таких кораблів у складі Чорноморського флоту РФ є десь десяток. Саме тому вони несуть загрозу для України, а отже, є першочерговими цілями для військових.

За словами речника військо-морського флоту, Збройні сили мають амбітні плани стосовно Чорноморського флоту країни-агресора. Він підкреслив, що ЗСУ планують цілковито знищити флот загарбника. Втім, додав Плетенчук, для цього потрібен час та відповідна зброя.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що на території окупованого Криму 23 березня Сили оборони могли також пошкодити ще один корабель окупантів "Іван Хурс". Він, за словами Плетенчука, може стати третім у списку після пошкодження БДК "Ямал" та "Азов". Інформацію про ураження цих двох кораблів підтверджено, один із них відправився на ремонт.

Окрім того, Плетенчук повідомив, що у країни-агресора до повномасштабного вторгнення було 13 кораблів такого типу, а зараз у строю залишилося лише три кораблі.

Також відомо, що Україна активно завдає ударів не тільки по ворожим кораблям та території анексованого Криму, а і по російським НПЗ. Для цього вона використовує далекобійні дрони власного виробництва "Лють".





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини