Головна Новини Суспільство Війна з Росією На якому напрямку окупанти збільшуватимуть наступальні дії: що найбільше потребують ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

На якому напрямку окупанти збільшуватимуть наступальні дії: що найбільше потребують ЗСУ

Росіяни намагаються розв'язати проблему, яка у них скоро може виникнути

17 червня 2024, 10:05
Поділіться публікацією:

Ситуація на фронті продовжує залишатися вкрай напруженою. Росіяни не припиняють чинити тиск і намагатися прорватися, в першу чергу на Донеччині. Чи можна назвати напрямок, де окупанти збільшуватимуть наступальні дії? Що потрібно ЗСУ, щоб стабілізувати фронт? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, проаналізувавши думки експертів.

На якому напрямку окупанти збільшуватимуть наступальні дії: що найбільше потребують ЗСУ

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Росіяни будуть намагатися зрізати або оточити вугледарське вклинення

Військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ в запасі Роман Світан в інтерв’ю "24 каналу" розповів, що найближчим часом російські окупанти, ймовірно, будуть збільшувати наступальні дії на ділянці Донецьк — Волноваха, а саме на Вугледар та Курахове.

"Вони, імовірно, планують найближчими тижнями розгорнути серйозні бойові дії саме на цьому напрямку. Це загальний напрямок на Покровськ", — зазначив він.

За словами експерта, росіяни намагаються розв'язати проблему, яка у них скоро може виникнути. Ворог наразі добудовує залізницю, яка стане альтернативою Кримському мосту, проте там є міст, до якого ЗСУ можуть діставати, тому можуть його знищити щойно РФ добудує залізницю та відправить на ній техніку.

"Ми дістаємо від Вугледара до цього мосту. У росіян найближчим часом буде головне завдання — зрізати або оточити це вугледарське вклинення. Ось чому вони виходять на Курахове та останнім часом йдуть серйозні бої за Георгіївку", — підкреслив Світан.

Також полковник ЗСУ в запасі заявив, що армія РФ планує перерізати трасу, за допомогою якої йде постачання вугледарського гарнізону. Для цього окупанти активізувалися в районі Старомайорського та Урожайного. На цьому напрямку росіяни намагаються рухатися на Велику Новосілку, аби одразу з півдня вийти на Покровськ.

Загарбники продовжують тиснути на оборонні рубежі та позиції ЗСУ

Військовий експерт Владислав Селезньов в інтерв’ю сайту "Обозреватель" висловив думку, що окупанти продовжують свою осінньо-зимово-весняну наступальну кампанію без будь-яких пауз. Нинішні ж події на фронті обумовлені двома факторами. Фактор перший: РФ намагається створити максимально комфортні умови для свого угруповання військ на східному фланзі російсько-українського фронту. Це напрямок на Сіверськ, Часів Яр, Покровськ та Курахове. Саме там зосереджено основні зусилля російських окупантів з метою повної окупації Донецької області. Цілком можливе загострення ситуації на прикордонні Сумської області. Окремі елементи цього вже чітко проглядаються. Є динаміка на півдні Запорізької області, в районі Роботиного й у районі Старомайорського Донецької області, яке зайняв ворог.

Експерт додав, що загарбники продовжують тиснути на оборонні рубежі та позиції ЗСУ на цій ділянці фронту. Другим фактором є ресурси. На думку експерта, якщо підуть серйозні постачання артилерійських боєприпасів, зокрема в межах чеської ініціативи, будуть отримані винищувачі F-16 з ракетами, то Сили оборони зможуть стабілізувати фронт. 

Наразі росіяни мають тотальну перевагу в авіаційній компоненті, кратну перевагу в артилерійських боєприпасах та у живій силі. Ворог втрачає щодоби по тисячі солдат, але продовжує тиснути на полі бою й навіть досягати успіхів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — важливість угоди про безпеку зі США: чи не повторить вона долю Будапештського меморандуму.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини