Головна Новини Суспільство Війна з Росією На війні загинув український чемпіон світу та Європи з пауерліфтингу
commentss НОВИНИ Всі новини

На війні загинув український чемпіон світу та Європи з пауерліфтингу

Чемпіон світу та Європи з пауерліфтингу Олександр Білоконь загинув на війні захищаючи Україну від російської агресії.

4 лютого 2024, 15:52
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Чемпіон світу та Європи з пауерліфтингу, рекордсмен України Олександр Білоконь загинув на війні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву почесного президента Федерації греко-римської боротьби України Вадима Кісіля.

На війні загинув український чемпіон світу та Європи з пауерліфтингу

На війні загинув Олександр Білоконь. Фото з відкритих джерел

32-річний спортсмен та чемпіон Олександр Білоконь загинув захищаючи Україну від російської агресії.

"На війні з російськими фашистами загинув Олександр Білоконь, чемпіон світу і Європи з пауерліфтингу, рекордсменом книги рекордів України. Вічна памʼять, вічна слава Герою. Щирі співчуття рідним та близьким. Царство Небесне", — повідомив Вадим Кісіль у Facebook.

Олександр Білоконь народився у місті Біла Церква Київської області. У 2017 році він встановив рекорд України з переміщення людиною тягача з причепом, заповненого людьми. Тоді спортсмен протягнув вагу 15,7 тонни. У 2020 спортсмен здобув Майстра спорту по богатирським іграм. Також у 2020 році Білоконь змагався за титул "Найсильнішої людини України" та здобув перемогу у 95-й ваговій категорії.

Після уламкового поранення руки Олександр Білоконь не залишив спорт та взяв участь у ветеранських змаганнях "Київ незламний" 2023 року. Білоконь не готувався до турніру, однак здобув чемпіонство.

32-річного спортсмена Олександра Білоконя мобілізували в березні 2023 року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що під час виконання бойового завдання загинув молодий льотчик ЗСУ Владислав Залістовський. Українському військовому було 23 роки.

Також "Коментарі" писали, що в наслідок російського удару загинуло двоє співробітників ДСНС в Запорізькій області, ще троє отримали поранення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини