Головна Новини Суспільство Війна з Росією На війні загинув 21-річний музикант і зірка Х-фактора
commentss НОВИНИ Всі новини

На війні загинув 21-річний музикант і зірка Х-фактора

Савелій Федан з перших днів великої війни захищав Україну

28 серпня 2023, 23:10
Поділіться публікацією:

Савелію  Федану – українському  співаку з  міста Енергодар, учаснику  дев'ятого сезону талант-шоу "Х-фактор" виповнився лише 21-рік . Як тільки почалась повномасштабна війна, виконавець замість  мікрофона взяв в руки зброю.

На війні загинув 21-річний музикант і зірка Х-фактора

Савелій Федан (фото з відкритих джерел)

Другий рік  він  виборював свободу і незалежність  України  на  лінії фронту, але  тепер прийшло повідомлення   героїчну загибель молодого виконавця. 

Про  цю втрату  повідомив мер міста  Енергодар  Дмитро Орлов. Він зазначив, що Савелій  мав велику віру  в світле майбутнє  України.

"Ми пам'ятатимемо Савелія таким: талановитим і світлим юнаком з незламним кодексом честі, щирим патріотом України, який завжди вірив у майбутнє своєї країни і, не вагаючись, став на її захист", -  пише   посадовець.

 Співак – випускник  Запорізького обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою "Захисник", потім навчався  на факультеті, де готують   військових для десантно-штурмових військ Одеської військової академії. 

"Хлопець прожив на світі всього 21 рік... Попереду у нього повинно було бути довге і щасливе життя. Але життя хлопця обірвала війна, його забрали нелюди, які прийшли на нашу землю вбивати і руйнувати. Поділяємо біль втрати і приносимо щирі співчуття родині та близьким", -  підсумував Орлов.

Першого разу  Федан був на  передовій  в 13 років. В складі групи  волонтерів їздив до  українських вояків  і  виступав перед ними. В 16 років  молодий співак  на шоу "Х-фактор"  заспівав свою  пісню "Україна", яку  написав  опісля поїздки на Донбас.

Суддівський  корпус  був вражений  талантом  молодого українця, всі  одноголосно сказали йому "Так".  Але  збудувати успішну кар'єру  і стати знаменитим   Савелію  не вдалось, бо почалось  вторгнення РФ. 

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що в авіакатастрофі на Житомирщині загинув відомий льотчик

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини