Головна Новини Суспільство Війна з Росією На тлі провалів в Курській області росіяни вимагають від свого диктатора «радикальних рішень»
commentss НОВИНИ Всі новини

На тлі провалів в Курській області росіяни вимагають від свого диктатора «радикальних рішень»

Росіяни шоковані, що Сили оборони ефективно діють в Курській області і вимагають від свого диктатора рішучої відповіді

22 вересня 2024, 23:20
Поділіться публікацією:

Операція Сил оборони України в Курській області розкрила кілька важливих аспектів – інформаційних, психологічних, політичних і військових. Зокрема, стало очевидно, що російська армія має вразливі місця і не здатна ефективно захищати власну територію, повідомив в ефірі Freedom військовий оглядач Денис Попович.

На тлі провалів в Курській області росіяни вимагають від свого диктатора «радикальних рішень»

Бої в Курській області

За його словами, дійсно, наразі ніхто достеменно не знає, чим завершиться операція в Курській області, але вона вже розкрила багато чого у різних сферах. Передусім, каже експерт, ця операція продемонструвала, що російська армія вразлива та не здатна ефективно обороняти свої території від зовнішньої інтервенції.

З політичної точки зору, експерт підкреслив, що ця операція зруйнувала усі “червоні лінії”.

"Хто ще, скажімо, в липні або в перших числах серпня, до початку Курської операції, міг уявити собі, що якась армія якоїсь держави перейде кордон Російської Федерації без особливих наслідків? Ніхто. Але це сталося. І зараз про це в Росії дуже активно говорять, мовляв, чому немає відповідної реакції, а де наша ядерна зброя, де всі військові доктрини, які гарантували недоторканність кордонів РФ?”, — підкреслив експерт.

Попович також звернув увагу на реакцію населення Курської області, яке, за його словами, виявилося неготовим до захисту або самоорганізації. Вони, відзначає оглядач, очікують на порятунок ззовні. Крім того, міф про всебічну підтримку війни серед російського населення також був спростований. Багато мешканців почали спілкуватися українською мовою та згадують своє українське коріння. Вони дякують українським солдатам за допомогу і скаржаться на місцеву владу, яка їх покинула та не організувала евакуацію, додав Попович.

Тобто, каже експерт, беручи до уваги всі ці фактори, можна говорити про поразку путінського режиму. Проте з військової точки зору робити остаточні висновки ще зарано, оскільки операція триває.

"Збройні сили України можуть далі просуватися і захоплювати нові райони в Курській області. І точно так само російська армія, яка зараз готує контрнаступ, накопичує війська, також розраховує на те, що їм вдасться витіснити в певні терміни українські війська зі своєї території”, — підсумував Попович.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що армія РФ отримала нові завдання в Курській області.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини