Головна Новини Суспільство Війна з Росією Армія РФ отримала нові завдання від Путіна в Курській області: чого вимагає диктатор
commentss НОВИНИ Всі новини

Армія РФ отримала нові завдання від Путіна в Курській області: чого вимагає диктатор

Путні доручив звільнити Курську область до 15 жовтня і створити у прикордонні буферну зону

сьогодні, 11:46
Поділіться публікацією:

Кремлівський режим планує створити угруповання військ в Курській області для контрнаступу у співвідношенні 5 до 1, але на даний момент ця пропорція, ймовірно, ще не досягнута, повідомляє РБК-Україна з посиланням на свої джерела.

Армія РФ отримала нові завдання від Путіна в Курській області: чого вимагає диктатор

Бої в Курській області

Так, згідно з інформацією джерел видання, Росія наразі зосередила в Курській області близько 37 тисяч військових і у ніч з 10 на 11 вересня російські війська розпочали контрнаступ з метою витіснення українських сил.

За інформацією одного з джерел у Силах оборони, російським військам поставлено завдання до 15 жовтня повністю вибити українські сили з Курської області, а до кінця жовтня — створити так звану буферну зону в прикордонних регіонах, що межують з Росією.

Однак Генштаб України добре обізнаний про ці плани противника і готується їх нейтралізувати. Тому, як зазначають аналітики, ці плани можуть так і залишитися лише на папері.

"Принаймні, ще місяць тому деякі співрозмовники видання у військовому керівництві давали значно песимістичніші прогнози щодо здатності України утримати зайняту частину Курщини, аніж те, що виявилось насправді", — йдеться у матеріалі.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Збройні Сили України зупинили наступ російської армії в Курській області, який почався лише кілька днів тому. Подальший розвиток ситуації в цьому регіоні залежатиме від рішення військово-політичного керівництва Росії щодо можливого перекидання військ. Якщо Кремль вирішить перекинути близько 50 тисяч військових зі Східного напрямку, це може змусити українські сили оборони відійти на територію України, вважають аналітики.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини