Головна Новини Суспільство Війна з Росією На Тернопільщині чоловік помер після перебування у ТЦК: місцеві вийшли на протест (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

На Тернопільщині чоловік помер після перебування у ТЦК: місцеві вийшли на протест (ВІДЕО)

З ТЦК непритомного чоловіка швидкою доставили до місцевої лікарні, де він помер

29 лютого 2024, 21:25
Поділіться публікацією:

На Тернопільщині чоловік помер після перебування у ТЦК: місцеві вийшли на протест (ВІДЕО)

Чоловік помер після перебування у ТЦК у Бучачі (фото з відкритих джерел)

В місті Бучач, що в Тернопільській області, 29 лютого мешканці  зійшлись  на акцію протесту до міської ради.  Люди зібрались, коли їм  стало відомо, що помер  49-річного чоловік, якого 27 лютого привезли в непритомному стані з  приміщення місцевого ТЦК.

Про це  інформує Telegram канал тернопільських новин "20 хвилин". Присутні  хочуть,  аби до них вийшли  співробітники міського ТЦК та СП, та місцеві посадовці.

"Більшість із них — із села, звідки померлий був родом. Також приїхали небайдужі з інших громад, що неподалік Бучача. Міський голова запевнив, що вийде до людей після того, як вони поспілкуються із військкомом, який має бути невдовзі", — зазначають журналісти,  цитуючи слова міського голови Віталія Фреяка.

Повідомляють, що  тепер біля міської ради є  50 осіб. Станом на початок 17-ї години до присутніх прийшов  тільки заступник  керівника місцевої поліції, що  намагається відповідати на запитання обурених  громадян.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що на Львівщині судитимуть двох працівників ТЦК, які катували та утримували чоловіків у військкоматі. Офіс Генпрокурора та ДБР повідомили, що судитимуть двох працівників Самбірського ТЦК, які ймовірно били та незаконно утримували чотирьох чоловіків у військкоматі. Одному з них інкримінують незаконне позбавлення волі людини і катування, а іншому – бездіяльність військової влади.

Прикордонники у вересні 2023 року затримали військовозобов’язаних чоловіків за спробу незаконного перетину кордону з Польщею. Затриманих доставили до ТЦК, щоб поставити їх на військовий облік. За повідомленням Офісу Генпрокурора потенційна втеча військовозобов'язаних викликала агресію з боку працівників ТЦК.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини