Головна Новини Суспільство Війна з Росією На що розраховує Кремль щоденними ударами дронів та ракет – до чого готується путінський режим
commentss НОВИНИ Всі новини

На що розраховує Кремль щоденними ударами дронів та ракет – до чого готується путінський режим

Окупаційна армія намагається будь-що завадити українському контрнаступу, тому вдалася до активізації ракетних ударів

30 травня 2023, 08:50
Поділіться публікацією:

Останні тижні Росія значно посилила удари ракетами та дронами по Україні. Більшість експертів погоджуються, що країна-агресор свідомо використовує ракети і дрони, запаси яких накопичила за останні місяці. Таким чином, Росія хоче зірвати плани України з контрнаступу, виснажити українську ППО. Яка кінцева мета Кремля? Навіщо Росія щодня запускає дрони-камікадзе по Україні? Видання "Коментарі" розбиралося з цих питань, проаналізувавши думки експертів.

На що розраховує Кремль щоденними ударами дронів та ракет – до чого готується путінський режим

Іранські дрони. Фото: з відкритих джерел

Дії путінської армії синхронізовані та спрямовані на те, щоб максимально послабити потенціал української армії

Військовий експерт Владислав Селезньов в інтерв'ю "Обозревателю" заявив, що масованими ракетними атаками по Україні Путін "формує поле майбутньої битви".

Владислав Селезньов звернув увагу, що ворог завдає ударів не лише по Києву, а й іншим містам України. Таким чином, Росія намагається максимально вихолостити наші запаси озброєнь, техніки, боєприпасів, які ми концентруємо для забезпечення нашого контрнаступу. У Кремлі сподіваються, що їхня тактика призведе до того, що потенціал української армії буде суттєво знижений.

Експерт вважає, що російським військам зараз необхідно зафіксуватися на цих позиціях і, перебуваючи в глибокій стратегічній обороні, накопичувати ресурси для подальших обмежених дій доти, доки вони не реалізують плану повної окупації Донецької та Луганської областей.

"Путін йде настільки глибоко, наскільки йому дозволяє його противник. Але в будь-якому випадку на тлі наших очікувань щодо контрнаступу ми маємо чітко розуміти, що путінська армія шукатиме будь-які можливості і вдарить там і тоді, коли вона матиме для цього ресурси, можливості та знайде слабкі місця в українській обороні", — зазначив Селезньов.

Командування російських окупаційних військ явно ухвалило рішення регулярно, практично щоночі тероризувати тилові міста України

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко вважає, що рекордні запуски росіянами дронів-камікадзе "Shahed-136" по Україні можуть свідчити про те, що постачання до Росії цих безпілотників виведено на потоковий рівень замість окремих партій, як раніше.

"У Ірану з Росією довгострокове партнерство з постачання Shahed-136 і він зміг наростити виробництво дронів-камікадзе. Не виключено, що нарощування продукції на складальних лініях було досягнуто завдяки технічному сприянню Росії", — вважає Коваленко.

За його словами, якщо раніше росіяни робили хоча кілька днів паузу між ударами іранськими дронами, то тепер проводить атаки щодня.

"Пауза між нальотами всього раз склала 3 дні, а так — не перевищує доби", — каже Коваленко.

Крім того, що росіяни стали значно частіше запускати дрони експерт виділив ще нову тактику ударів "Шахедами", коли після масової атаки завжди слідує наліт обмеженою кількістю БПЛА.

Читайте також на порталі "Коментарі" — війна в Україні: чому в тилу ворога неспокійно – як це може наблизити контрнаступ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини