Головна Новини Суспільство Війна з Росією На що пішли росіяни через великі втрати під Авдіївкою: з чим зіштовхнувся Путін
commentss НОВИНИ Всі новини

На що пішли росіяни через великі втрати під Авдіївкою: з чим зіштовхнувся Путін

Через великі втрати на Авдіївському напрямку росіяни перейшли до атак малими групами, як раніше під Бахмутом

27 листопада 2023, 09:35 comments1375
Поділіться публікацією:

Незважаючи на те, що росіянам не вдається виконати поставлені завдання та досягти своєї мети, вони продовжують гарячково штурмувати позиції ЗСУ під Авдіївкою. Простежується маніакальна ідея Кремля за всяку ціну взяти це місто Донецької області. Про що свідчить ситуація? Чи можуть ударити втрати росіян під Авдіївкою по боєздатності російської армії? Видання "Коментарі" розбиралося у цій темі, вивчивши думки експертів.

На що пішли росіяни через великі втрати під Авдіївкою: з чим зіштовхнувся Путін

Бої за Авдіївку. Фото: з відкритих джерел

Останнім часом росіяни під Авдіївкою змінили тактику

Військовий оглядач Денис Попович в ефір загальнонаціонального телемарафону розповів, що росіяни під Авдіївкою змінили тактику та перейшли до наступу малими групами, як раніше це робили під Бахмутом.

Експерт вважає, що зміна тактики окупантів пов'язана з великими втратами, які зазнає ворожа армія.

"Вони (росіяни – ред.) змінюють тактику для того, щоб спробувати продавити нашу оборону і взяли як досвід те, що було під Бахмутом у виконанні ПВК "Вагнер", коли їм таки вдалося захопити більшу частину міста. Зараз вони намагаються такі ж речі повторювати під Авдіївкою, сподіваючись, що це дасть такий самий ефект", — зазначив Денис Попович.

Він додав, що місцями окупантам справді вдається просуватися.

"Однак ті втрати, яких вони зазнають, вже зазнали і зазнають ще у своїх спробах продавити нашу оборону, вони безумовно нівелюють будь-який військовий ефект від цього наступу", — наголосив він.

Денис Попович вважає, що під Авдіївкою РФ знизила інтенсивність авіаударів та кількість бронетехніки. Перше, за його словами, пов'язане із погіршенням погоди, друге – із загальним дефіцитом техніки в РФ.

Він також наголосив, що причини наступу росіян під Авдіївкою лежать у політичній площині. Це перемога як така потрібна Кремлю, щоб покласти її на стіл переговорів і далі здобути перепочинок, накопичити сили і потім у якійсь середньостроковій перспективі спробувати продовжити наступ з більш вигідних позицій. Друга причина – це якийсь переможний кейс для того, щоб підкріпити висування Путіна на вибори.

Ворог розуміє, що в нього немає можливості прорвати оборону ЗСУ

Військовий експерт, співголова ОІ "Права справа" Дмитро Снєгірьов в ефірі каналу "Еспресо" погоджується з тим, що противник змінив тактику в районі Авдіївки. Раніше він вдавався до масованих наслідків, а зараз – користується тактикою "вагнерівців", яку вони застосовували під час атак на Донеччині.

"Якщо раніше це були масовані наступи, тобто бронеколони під прикриттям до однієї батальйонно-тактичної групи, то тепер це тактика ПВК "Вагнер", яку вони задіяли під час штурмів у Соледарі та Бахмуті – дія малими мобільними групами від 8 до 15 осіб "Це велика кількість мобільних груп, які за рахунок скорочення лінії фронту створюють вогневу перевагу на певній ділянці фронту і намагаються прорвати оборону ЗСУ", — пояснив експерт.

Снєгірьов зазначив, що на Авдіївському напрямку відбувається постійний тиск на ЗСУ з боку ворога. Бої там не припиняються навіть на добу.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чого не вистачає Україні для більш ефективної боротьби з агресором: що може статися на фронтах.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини